• Linglong: Radovi na fabrici guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni

  Kompanija Linglong objavila je danas da radovi na izgradnji fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni, a da se zastoj u izgradnji desio zbog problema koje su imali sa podizvođačima radova. —Radovi nisu, niti će biti obustavljeni“. – saopštio je Linglong povodom objava u medijima o obustavi radova na izgradnji fabrike. Kako je objašnjeno, China […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Linglong: Radovi na fabrici guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni
  Foto: VOICE

  Kompanija Linglong objavila je danas da radovi na izgradnji fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni, a da se zastoj u izgradnji desio zbog problema koje su imali sa podizvođačima radova.

  Radovi nisu, niti će biti obustavljeni“. – saopštio je Linglong povodom objava u medijima o obustavi radova na izgradnji fabrike.

  Kako je objašnjeno, China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction (CEEC TEPC), ogranak u Beogradu, koji je jedan od izvođača radova, „imao je poteškoća sa angažovanjem dovoljne radne snage radi realizacije ugovora potpisanih sa Linglongom, a pored toga je po više osnova prekršio odredbe ugovora„.

  Istaknuto je da je to je dovelo do nemogućnosti završetka ugovorenih radova u dogovorenim rokovima i rezultiralo ozbiljnim kašnjenjima i negativnim uticajem na poslovanje Linglonga.

  Kako bismo osigurali da završetak projekta bude kada je i planiran, nismo imali drugi izbor nego da sa kompanijom CEEC TEPC raskinemo deo ugovora i da angažujemo nove i pouzdane izvođače za završetak radova u planiranom vremenskom okviru. – navedeno je u saopštenju.

  Ukazano je da „drugi glavni izvođači radova, CCCC i CRBC, kao i podizvođači, i dalje kontinuirano i predano rade na izgradnji projekta“.

  Potpisivanje ugovora i primopredaja radova sa novim izvođačem su u toku, i oni će se vrlo brzo priključiti radovima na gradilištu.

  Zajedno sa već postojećim i novim izvođačima ubrzaćemo izgradnju fabrike i u bliskoj budućnosti pokrenuti proizvodnju. – naveli su iz Linglonga.

  Troškovi transporta materijala postali su skupi

  Prethodno je saopšteno da narednih šest meseci na gradilištu Linglonga neće biti značajnih radova i da se radovi privremeno obustavljaju jer su troškovi transporta materijala postali preskupi.

  Kineski menadžer potvrdio je da su se radnici iz Vijetnama i Kine vratili kući, a izvor VOICE-a navodi da su skoro svi radnici otišli i da će se poslednja grupa vratiti kući krajem oktobra.

  Radnici koji su se vratili, navodi se u tekstu, rekli su da su poslati kući jer „nema kapitala“, kao i da je u Zrenjaninu samo desetak radnika iz Kine, Vijetnama i Indije „koji su ostali da čiste“.

  Kineski menadžer rekao je da nije siguran da će se oni vraćati u Zrenjanin.

  Zbog rata između Ukrajine i Rusije je poskupela nabavka opreme i zato nismo sigurni šta će se dogoditi. Izgradnja fabrike će se nastaviti. Ovaj ugovor je završen, ali će se nastaviti sa radom. China Energy je državna kompanija i vlada će odlučiti o sledećim koracima. – rekao je on za VOICE.

  Takođe, VOICE piše da na ulazu još od prekjuče nema privatnog obezbeđenja.

  Izvor: Beta/VOICE

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/voice-obustavlja-se-izgradnja-fabrike-linglonga-troskovi-postali-previsoki/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina