• Linglong tvrdi da nije bilo štrajka radnika

  Kompanija Linglong se oglasila povodom navoda da je više desetina kineskih radnika na gradilištu Linglonga u Zrenjaninu u utorak ujutru stupilo u štrajk. – Bez obzira na neke informacije koje su se pojavile u javnosti, a nisu bile proverene, činjenica je da na našem gradilištu nije bilo štrajka. – navodi se u saopštenju koje prenosi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Linglong tvrdi da nije bilo štrajka radnika
  Foto: VOICE

  Kompanija Linglong se oglasila povodom navoda da je više desetina kineskih radnika na gradilištu Linglonga u Zrenjaninu u utorak ujutru stupilo u štrajk.

  Bez obzira na neke informacije koje su se pojavile u javnosti, a nisu bile proverene, činjenica je da na našem gradilištu nije bilo štrajka. – navodi se u saopštenju koje prenosi zrenjaninska RTV Santos.

  Iz kompanije su dodali da su pomenuti radnici angažovani od strane izvođača radova, „Ceec tepc (China energy engineering group Tianjin electric power construction co. ltd, branch Belgrade) i da je, kako su naveli, zahvaljujući dogovorima postignut sporazum.

  Vest o štrajku:

  Kineski radnici stupili u štrajk, gradilište Linglonga prazno

  Podsetimo da je juče istraživački portal VOICE objavio video na kojem se vidi kako se kineski šefovi fizički obračunavaju sa radnicima. Kako je pisao VOICE, tridesetak kineskih radnika juče ujutro je pokušalo da stupi u kontakt sa svojim nadređenima i da sazna kada će dobiti plate za poslednjih šest meseci rada. Njima je za poslednji period angažovanja, prema rečima izvora, isplaćeno samo 50 evra.

   Pobunjene radnike je obezbeđenje „izbacilo napolje iz pogona“, kazali su izvori Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra.

  Pričitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nasilje-nad-kineskim-radnicima-u-linglongu/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]