Linglong tvrdi da nije bilo štrajka radnika

Kompanija Linglong se oglasila povodom navoda da je više desetina kineskih radnika na gradilištu Linglonga u Zrenjaninu u utorak ujutru stupilo u štrajk. – Bez obzira na neke informacije koje su se pojavile u javnosti, a nisu bile proverene, činjenica je da na našem gradilištu nije bilo štrajka. – navodi se u saopštenju koje prenosi […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Linglong tvrdi da nije bilo štrajka radnika

Kompanija Linglong se oglasila povodom navoda da je više desetina kineskih radnika na gradilištu Linglonga u Zrenjaninu u utorak ujutru stupilo u štrajk.

Bez obzira na neke informacije koje su se pojavile u javnosti, a nisu bile proverene, činjenica je da na našem gradilištu nije bilo štrajka. – navodi se u saopštenju koje prenosi zrenjaninska RTV Santos.

Iz kompanije su dodali da su pomenuti radnici angažovani od strane izvođača radova, „Ceec tepc (China energy engineering group Tianjin electric power construction co. ltd, branch Belgrade) i da je, kako su naveli, zahvaljujući dogovorima postignut sporazum.

Vest o štrajku:

Kineski radnici stupili u štrajk, gradilište Linglonga prazno

Podsetimo da je juče istraživački portal VOICE objavio video na kojem se vidi kako se kineski šefovi fizički obračunavaju sa radnicima. Kako je pisao VOICE, tridesetak kineskih radnika juče ujutro je pokušalo da stupi u kontakt sa svojim nadređenima i da sazna kada će dobiti plate za poslednjih šest meseci rada. Njima je za poslednji period angažovanja, prema rečima izvora, isplaćeno samo 50 evra.

 Pobunjene radnike je obezbeđenje „izbacilo napolje iz pogona“, kazali su izvori Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra.

Pričitaj još:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nasilje-nad-kineskim-radnicima-u-linglongu/

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Vojvodina

U Vojvodini porast stope nezaposlenosti

Broj zaposlenih u Srbiji na kraju trećeg kvartala ove godine iznosio je 2.888.500, dok je broj nezaposlenih 285.700, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku.