• Lokalna vlast se pohvalila „građevinskim bumom“

  Odeljenje za urbanizam u Inđiji u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine, sapšteno je iz lokalne samouprave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lokalna vlast se pohvalila „građevinskim bumom“

  U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Opštine Inđija se dodaje da je po osnovu obračuna doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, u opštinsku kasu svake godine slije se oko 20 miliona dinara više, što je, kako se navodi, pokazatelj razvojnog trenda u oblasti građevinarstva u opštini Inđija.

  Od 22 miliona dinara koliko je po tom osnovu prihodovano 2020. godine, u ovoj godini u prvih deset meseci realizovano je više od 70 miliona dinara doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. kaže se u saopštenju.

  Samo u poslednjih mesec dana započeta je izgradnja više od 220 stanova, dok je od početka godine 500 stanova, navode iz lokalne samouprave.

   

  Vladimir Gak“pokazatelj životnog standarda u opštini“

  To pokazuje koliko se gradi u Inđiji, kao i to da su investitori ozbiljni u poštovanju planova i rokova izgradnje, jer je izdat i daleko veći broj upotrebnih dozvola za objekte višeporodičnog stanovanja. –  istakla je Tijana Došen, načelnica opštinskog Odeljenja za urbanizam.

  Mesec i po dana do kraja godine beležimo rekordan broj izdatih lokacijskih uslova i građevinskih dozvola, već sada više nego za celu prošlu godinu, što znači da je Inđija veliko gradilište, što je i pokazatelj životnog standarda u opštini. – istakao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

  Odluka o smanjenu doprinosa za građevinsko zemljište od 80 odsto, koju su odbonici SO Inđija doneli 2017. godine privukla je građevinare. Većina gradilišta se nalazi u centru grada mada ima i onih građevinara koji su se odlučili za sporedne ulice gde već postoji problem sa prevelikim brojem automobila.

  VIše o ovoj temi možete pročitati na ovom linku OVDE.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija