• Lokalni antikorupcijski plan će pratiti tri kandidata koji su se jedini prijavili na konkurs

  Lokalna vlast će nakon pola godine od usvajanja Lokalnog antikorupcijskog plana formirati telo koje će pratiti njegovo sprovođenje. Na javni konkurs koji je raspisan 28. marta ove godine stigle su tri prijave i nakon održanog testiranja kandidata doneta je odluka da sva tri prijavljena kandidata ispunjavaju uslove. Na sednici Opštinskog veća koja je zakazana za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lokalni antikorupcijski plan će pratiti tri kandidata koji su se jedini prijavili na konkurs

  Lokalna vlast će nakon pola godine od usvajanja Lokalnog antikorupcijskog plana formirati telo koje će pratiti njegovo sprovođenje.

  Na javni konkurs koji je raspisan 28. marta ove godine stigle su tri prijave i nakon održanog testiranja kandidata doneta je odluka da sva tri prijavljena kandidata ispunjavaju uslove.

  Na sednici Opštinskog veća koja je zakazana za 23. jun doneće se Rešenje o obrazovanju i imenovanju radnog tela za praćenje primene LAP-a i to za period od 2021. – 2024. godine. Radno telo će prema dokumentu u koji je IN Medija imala uvid, činiti : Dragica Adamović, Radojka Senjo i Jovanka Šovljanski

  Vidi još:

  TS: Inđinčani bi trebalo da učestvuju na javnoj raspravi povodom Nacrta LAP-a

  Vlast tvrdi da građni nisu zainteresovani za javnu raspravu

  Podsetimo da na javnoj  raspravi o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana koja je održana početkom oktobra 2021. godine,  osim građanke Jelene Nešić Davidović, primedbe je uputila i Branka Naić , načelnica Odeljenja za finansije dok na okruglom stolu koji je organizovan u zgradi opštine Inđija osim predstavnika vlasti, niko nije bio prisutan.

  Biro za društvena istraživanja, na čiju inicijativu 2012. je Srbija počela da uspostavlja sistem za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou, je uspostavio  Crnu listu gradonačelnika/ca i predsednika/ca opština čiji gradovi i opštine nisu uspostavile antikorupcijski mehanizam. Na  crnoj listi je 6 gradonačenika/ca i 90 predsednika/ca opština u Srbiji. Na crnoj listi je i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gavrilovic-tajno-kreiranje-antikorupcijskih-akata-predstavnika-lokalnih-vlasti/

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika