• Lončar: Prijava za lekare koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu

  Nakon sastanka sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva, potvrdio je minister zdravlja Zlatibor Lončar a prenose mediji, dogovoreno je da će Lekarska komora Srbije protiv lekara koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu podneti prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. Ti lekari, dodao je, odgovaraće i pred sudom časti Komore i „verovatno će izgubiti licencu“. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lončar: Prijava za lekare koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu

  Nakon sastanka sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva, potvrdio je minister zdravlja Zlatibor Lončar a prenose mediji, dogovoreno je da će Lekarska komora Srbije protiv lekara koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu podneti prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. Ti lekari, dodao je, odgovaraće i pred sudom časti Komore i „verovatno će izgubiti licencu“.

   Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je državni vrh nezadovoljan epidemiološkom situacijom, te je najavio uvođenje kovid propusnica, prenose mediji .Lončar je ocenio da situacija „nije sjajna“, te da državni vrh nije zadovoljan zbog prenapregnutosti zdravstvenog sistema.

  Pitanje je momenta kada ćemo uvesti kovid propusnice. najavio je, podsetivši da u velikoj većini zemalja Evrope postoje kovid propusnice.

  Lončar je naveo da Srbija neće biti „manje demokratska država od drugih u kojima nigde ne može da se uđe bez propusnica“.

  On je rekao da bi ugostitelje, ukoliko ne odobravaju uvođenje kovid propusnica, trebalo pitati da li je bolje da rade i 24 sata ali za one ljude koji su vakcinisani ili da uopšte ne rade.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI