• Majka Jelena Mažić očekuje da nadležni uvaže mišljenje poverenice i da se njena deca vrate u vrtić

  Majci dvoje dece iz Obreža, opština Pećinci, Jeleni Mažić je na kućnu adresu stiglo mišljenje poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Brankice Janković u kojem se navodi da je PU „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca u obavezi da preuzme hitne aktivnosti da se deci obezbedi da pohađaju predškolsku ustanovu u objektu u Obrežu. Ona je jedna od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Majka Jelena Mažić očekuje da nadležni uvaže mišljenje poverenice i da se njena deca vrate u vrtić

  Majci dvoje dece iz Obreža, opština Pećinci, Jeleni Mažić je na kućnu adresu stiglo mišljenje poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Brankice Janković u kojem se navodi da je PU „Vlada Obradović Kameni“ iz Pećinaca u obavezi da preuzme hitne aktivnosti da se deci obezbedi da pohađaju predškolsku ustanovu u objektu u Obrežu. Ona je jedna od roditelja čija su se deca pre četiri meseca na volšeban način našla na listi čekanja.

  Kako je IN Medija ranije pisala, nakon toga su roditelji održali protest ispred objekta predškoslke ustanove i pored Jelene i njenog supruga Miloša Mažića, na protestu su bili prisutni i roditelji predškoske dece koji imaju isti problem. Reč je o roditeljima koji su u opštini Pećinci učestvovali kako u poltičkim tako i u nedavnim protestima protiv aktuelne vlasti koje su organizovali poljoprivrednici.

  U mišljenju Brankice Janković se navodi da su deca nezakonito i da su doživela diskriminaciju. Majka dvoje dece, Jelana Mažić za IN Medija kaže da je rok 30 dana I da očekuje da nadlećni taj rok ispoštuju.

  Mi očekujemo u tih trideset dana da će nadležni prihvatiti mišljenje overenice za za zaštitu ravnopravnosti Moguće je da će se iz predškosle ustanove ogluštiti na preporuke kao što su se oglušili na odluku prosvetne inspektorice iz Sremske Mitrovice – kazala je Mažić i dodala da veruje da će nakon reakcije medija i dela javnosti mišljenje Brankice Janković ipak biti uvaženo.

  Podsetimo da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine odbio prigovor Jelene i Miloša Mažića na rezultate konkursa za upis dece u vrtić u Pećincima.

  U svom obrazloženju Pokrajinski sekretarijat, između ostalog, navodi da je izvršen vanredni inspekcijski nadzor 28. novembra 2022. godine gde je utvrđeno da je sve rađeno po propisima i Zakonu kao i da je roditeljima Jeleni i Milošu Mažiću ponuđena mogućnost boravka dece u vrtiću u Šimanovcima što su oni odbili.

  M.Blečić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pecinci-pokrajinski-sekretarijat-odbio-prigovor-roditelja-luki-preti-tuzbom-predsedniku-oo-ds/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika