• ,,Male vode ravnice – Bara“ Milorada Stepanova u Kući Vojnovića

  U Galeriji Кuće Vojnovića, petak 28. aprila, od  19 sati, biće otvorena  izložba Milorada Stepanova  ,,Male vode ravnice – Bara“. Izložba je koncipirana kao serijal prizora – slika pod radnim naslovom Male vode ravnice – BARA, nastalih kao talog i transpozicija vizuelnih podsticaja iz ravnice, neposrednog okruženja grada Кikinde, u kojem autor živi, radi i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ,,Male vode ravnice – Bara“ Milorada Stepanova u Kući Vojnovića

  U Galeriji Кuće Vojnovića, petak 28. aprila, od  19 sati, biće otvorena  izložba Milorada Stepanova  ,,Male vode ravnice – Bara“.

  Izložba je koncipirana kao serijal prizora – slika pod radnim naslovom Male vode ravnice – BARA, nastalih kao talog i transpozicija vizuelnih podsticaja iz ravnice, neposrednog okruženja grada Кikinde, u kojem autor živi, radi i stvara.

  Svakodnevni izlasci u prirodu, uz praktikovanje ribolova mušičarenjem, podrazumevao je puno šetnji kikindskim atarom ali i zastajkivanja pred izabranim destinacijama, malih voda ravnice – kanala i bara. U bloku za skiciranje i memoriji digitalnog foto – aparata autor je beležio prizore koje je otkrivao i vizuelno – likovno istraživao.

  Potom je na ,,licu mesta” , stupao u dijalog sa izabranim prizorom (prvi zapis likovne ekspresije), dok je finalizaciju utisaka nastavljao u ateljeu, često na rashodovanim platnima odbačenih reklamnih panoa na čijem su licu, a još češće naličju nastajale postupkom svojevrsne reciklaže ,,nove” slike ličnog panoptikuma i prizora malih voda ravnice koje autor i dalje svakodnevno obilazi.

  Izložba će biti otvorena do ponedeljka 15. maja. 2023. godine, radnim danima u periodu od 08 do 16 časova.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura