Mali: Ekspo i nacionalni stadion najveći poduhvati u ovom delu Evrope

Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je obišao lokacije u Surčinu gde će biti sagrađen novi Nacionalni stadion, objekti za EKSPO izložbu i novi Beogradski sajam. Ovo postaje najveći projekat, najveći građevinski poduhvat u ovom delu Evrope, mesto na kome će nići i veliki broj stambenih, poslovnih i komercijalnih zgrada“, rekao je Mali, saopštilo je […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Mali: Ekspo i nacionalni stadion najveći poduhvati u ovom delu Evrope

Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je obišao lokacije u Surčinu gde će biti sagrađen novi Nacionalni stadion, objekti za EKSPO izložbu i novi Beogradski sajam.

Ovo postaje najveći projekat, najveći građevinski poduhvat u ovom delu Evrope, mesto na kome će nići i veliki broj stambenih, poslovnih i komercijalnih zgrada“, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

On je istakao da će novi stadion zauzeti oko 32 hektara zemljišta, dok je 25 hektara predviđeno za EKSPO prostor, a na ostatku zemljišta biće izgrađeni hoteli i stambeni i prateći objekti.

Mali je rekao da će izgradnja EKSPO kompleksa i izgradnja beogradskog metroa biti dva najveća građevinska projekta u ovom delu Evrope.

Srbija nastavlja da se razvija. Ne stajemo ni sa jednim projektom. Ponosan sam što je Beograd domaćin EKSPO izložbe 2027, pobedili smo u utakmici sa Amerikom, Tajlandom, Argentinom, Španijom. Očekujemo više od tri miliona posetilaca samo 2027, uz prihode od preko milijardu evra. – rekao je Mali.

 On je dodao da će Srbija biti domaćin za više od 120 zemalja i da Beograd trenutno u ponudi ima 11.400 ležajeva dok će za predstojeću izložbu trebati bar duplo više.

 EKSPO izložba, po njegovim rečima, donosi veliki posao građevinarima, ali i kamenolomima u Srbiji budući da prvo sledi ogroman posao nasipanja peskom i kamenom da bi se dostigla potrebna kota.

Veliki nas posao čeka, ali krajem 2026. godine sve mora biti završeno. – rekao je Mali i dodao da to podrazumeva i izgradnju četiri nove saobraćajnice i jedne petlje.

Specijalizovana izložba EKSPO sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ biće održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Planirani EKSPO kompleks će uključivati sajamske hale, paviljone, smeštajne kapacitete i komercijalne objekte i biće povezan sa centrom grada i aerodromom.

U obilasku lokacije budućeg EKSPO kompleksa sa ministrom finansija bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je na Instragramu objavio da će to mesto doneti „ogromne šanse i mnogo posla Beogradu i Srbiji“.

Naslovna: Ministarstvo finansija

Izvor: Beta

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Proglašeno 13 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra, a najkasnije do 1. decembra Republička izborna komisija (RIK) treba da utvrdi zbirnu listu.