• Mali: EPS „ostaje srpski“ i u vlasništvu građana Srbije

  Ministar finansija Siniša Mali je govoreći o transformaciji Elektroprivrede Srbije rekao da EPS „ostaje srpski“ i u vlasništvu građana Srbije. – Želimo da EPS bude još jači još efikasniji. Hoćemo da ulažemo u obnovljive izvore energije. Hoćemo da milijardu i po do dve milijarde evra godišnje ulažemo u energetski sistem. – istakao je Mali. Dodao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mali: EPS „ostaje srpski“ i u vlasništvu građana Srbije

  Ministar finansija Siniša Mali je govoreći o transformaciji Elektroprivrede Srbije rekao da EPS „ostaje srpski“ i u vlasništvu građana Srbije.

  Želimo da EPS bude još jači još efikasniji. Hoćemo da ulažemo u obnovljive izvore energije. Hoćemo da milijardu i po do dve milijarde evra godišnje ulažemo u energetski sistem. – istakao je Mali.

  Dodao je da država pomaže građanima i privrednicima u krizi i da se ne povlači.

  Govoreći o prvoj reviziji Međunarodnog monetarnog fonda, Mali je istakao da je Srbija dobila pozitivnu ocenu.

  Prošle godine stopa rasta bruto domaćeg proizvoda bila je 2,3 odsto, BDP je prešao 60 milijardi evra i to je skoro duplo više nego 2012. godine, a ove godine BDP ći biti više od 68 milijardi evra, naveo je Mali.

   On je istakao da je javni dug danas 50,7 odsto BDP, dok je stopa nezaposlenosti 9,4 odsto, a da na računu država ima 424 milijarde dinara i da je država potpuno likvidna i da ako treba može da reaguje.

  Svi očekuju smirivanje inflacije tokom ove godine, –  rekao je Mali i dodao da Srbija i dalje kontroliše cene osnovnih životnih namirnica i goriva.

  Izvor: Fonet

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]