• Mali: U ponoć počinju prijave mladih za 100 evra

  Večeras u ponoć počinju prijave mladih za 100 evra koje traju do 30. januara, najavio je na svom instagram nalogu ministar finansija Siniša Mali. Mali je kazao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji „imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona“, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mali: U ponoć počinju prijave mladih za 100 evra

  Večeras u ponoć počinju prijave mladih za 100 evra koje traju do 30. januara, najavio je na svom instagram nalogu ministar finansija Siniša Mali.

  Mali je kazao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji „imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona“, dodavši da je proces prijavljivanja jednostavan.

  -Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne – rekao je Mali.

  S obzirom na to da je zakon koji propisuje dodelu ove novčane pomoći stupio na snagu 13. januara, to znači da se ovaj datum uzima kao presečni za to ko ima pravo na pomoć od 100 evra. Svi državljani koji su zaključno sa 13. januarom napunili 16 godina, imaju pravo, kao i svi oni koji od 14. januara pune 30 godina u ovoj godini – oni takodje imaju pravo. Ako napunili 30 godina pre 14. januara , onda nemaju pravo.

  Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

  Ministar je takođe kazao da je na račune 122.462 zdravstvenih radnika danas uplaćena jednikratna novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

  Mali je podsetio da će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija