• Mančić: Vašar u Rumi neće biti održan

  Štab za vanredne situacije opštine Ruma je na današnjoj sednici doneo odluku da se septembarski vašar neće održati, saopšteno je na zvaničnom sajtu ove sremske opštine. U Gradskoj kući u Rumi održana je 6. sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma. na sednici je konstatovano da se iz dana u dan situacija pogoršava u smislu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mančić: Vašar u Rumi neće biti održan

  Štab za vanredne situacije opštine Ruma je na današnjoj sednici doneo odluku da se septembarski vašar neće održati, saopšteno je na zvaničnom sajtu ove sremske opštine.

  U Gradskoj kući u Rumi održana je 6. sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma. na sednici je konstatovano da se iz dana u dan situacija pogoršava u smislu da broj pozitivnih na virus kovid 19 raste, rekao je predsednik Opštine Ruma i komadant Štaba za vanredne situacije, Slađan Mančić.

  Mi smo zaključno sa petkom po Zavodu za javno zdravlje imali 72 pozitivna pacijenta. Do održavanja današnje sednice Štaba nismo dobili izveštaj Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice, ali u toku vikenda smo imali 22 pozitivna pacijenata tako da je brojka sa kojom smo mi operativno delovali i uzeli u obzir na današnjem Štabu oko 100 pozitivnih. To je pokazatelj da broj zaraženih raste, da se iz dana u dan broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih povećava i iz tog razloga smo doneli određene odluke i mere. –  izjavio je Slađan Mančić.

  Na sednici je jednoglasno doneta odluka da se septembarski vašar neće održati.

  Nećemo dozvoliti održavanje septembarskog vašara bez obzira na sve argumente vezane za tradiciju i finansije. Ne vidimo svrhu uvođenja vanredne situacije ako dozvolimo tako masovnu manifestaciju ili dešavanje na teritoriji opštine u situaciji gde broj zaraženih raste. Ima vremena da nastavimo tradiciju i da se taj finansijski momenat zadovolji, ali u ovom momentu zdravlje građana treba da bude na prvom mestu i treba sve da činimo ne bi li ovu epidemiju ublažili to jest zaustavili, a ne da određenim potezima idemo u prilog tome da broj obolelih još više raste – izjavio je Slađan Mančić.

  Ruma

  Što se tiče početka nove školske godine, na sednici Štaba je predloženo da se nastava i učenje u školama odvija kroz neposredan rad sa decom, odnosno po prvom modelu.

  Sve škole su spremne, očišćene, dezinfikovane, za sada ne vidimo razlog da neki drugi model primenjujemo u našim školama, a u narednom periodu ćemo videti, pratićemo svake nedelje dešavanja, broj zaraženih, da li zaposlenih, da li dece. Lokalna samouprava u saradnji sa školskim timovima zajedno donosi odluku na koji način će škole funkcionisati. Nije ista situacija u svim lokalnim samouprava i nije ista situacija u svim školama i data nam je ta sloboda, ali i odgovornost da sami organizujemo način i model kako će deca da idu na nastavu. Ono što je bitno jeste da smo danas doneli zaključak da od 1. septembra sva deca od prvog do osmog razreda, ali i srednje škole i predškolsko obrazovanje kreću po redovnoj proceduri, po takozanom zelenom modelu – istakao je Slađan Mančić.

  Podsetimo, na 5. sednici Štaba za vanredne situacije opštine Ruma, održanoj 25. avgusta 2021.,  a na osnovu trenutne epidemiološke situacije vezane za pandemiju korona virusa, ponovo je donet zaključak o uvođenju vanredne situacije na području opštine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem