• Manifestacija „3×3 basket“ na Platou ispred Pošte

  Uzbudljiva košarkaška manifestacija „3×3 basket“ zakazana je za nedelju, 3. septembra, na platou ispred Pošte, saopštili su organizatori putem društvene mreže Twitter. Ova popularna varijanta košarke, koja donosi brzinu i dinamiku igre, okupiće zaljubljenike u košarku i ljubitelje sporta. „3×3 basket“ je forma košarke koja se igra sa po tri igrača na svakoj strani terena, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Manifestacija „3×3 basket“ na Platou ispred Pošte

  Uzbudljiva košarkaška manifestacija „3×3 basket“ zakazana je za nedelju, 3. septembra, na platou ispred Pošte, saopštili su organizatori putem društvene mreže Twitter. Ova popularna varijanta košarke, koja donosi brzinu i dinamiku igre, okupiće zaljubljenike u košarku i ljubitelje sporta.

  „3×3 basket“ je forma košarke koja se igra sa po tri igrača na svakoj strani terena, suprotno od tradicionalne petočlane postavke. Ova varijanta je takođe poznata kao „3 na 3“ ili „streetball“. Njena privlačnost proističe iz ubrzanog ritma i jednostavne organizacije, što je doprinelo njenoj globalnoj popularnosti.

  Srbija se ponosi bogatom istorijom i tradicijom u „3×3 basketu“. Srpski timovi i talentovani igrači ostvarili su impresivne uspehe na međunarodnoj sceni, trijumfujući na turnirima kao što su FIBA 3×3 Svetski kupovi i Evropska prvenstva u ovom formatu košarke.

  Poznato je da je Srbija iznedrila niz izvanrednih „3×3“ igrača koji su se istakli svojim veštinama, brzinom i taktičkim razumevanjem igre. Njihov doprinos popularizaciji „3×3“ košarke doprineo je afirmaciji Srbije kao lidera u ovom sportu.

  Podsetimo da je „3×3“ košarka postala i deo olimpijskog programa. Priliku za svoj debi na Olimpijskim igrama dobila je 2021. godine u Tokiju.

  Sportska manifestacija je zakazana za nedelju, sa početkom od 12 sati a za učesnike su predviđene nagrade. Za prvo mesto je predviđeno 120 hiljada dinara, za drugo 30 hiljada i KSS oprema dok je za treće mestu predviđeno 10 hiljada dinara i KSS oprema.

   – Inđija se sprema da dočeka naš 3×3 basket karavan. Vidimo se u nedelju 3. septembra na glavnom gradskom trgu. – poručili su organizatori.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Reakcije iz FK Železničar Inđija

  Nakon što je Gradski fudbalski klub „Sloven“ iz Rume dobio zvaničnu potvrdu od Fudbalskog saveza Srbije da će u narednoj sezoni učestvovati u fudbalskoj Prvoj ligi Srbije, reagovao je i FK […]

  Želja ipak ne ide u Prvu ligu Srbije

  Gradski fudbalski klub „Sloven“ iz Rume dobio je zvaničnu potvrdu od Fudbalskog saveza Srbije da će u narednoj sezoni učestvovati u fudbalskoj Prvoj ligi Srbije, javljaju […]