• Manifestacija „Dan filma“ afirmativnog karaktera

  U subotu 24. februara u podne u Kultunom centru Inđijija održaće se manifestacija „Dan filma“ u organizaciji Umetničkog udruženja „Srpske slike“ iz Inđije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Manifestacija „Dan filma“ afirmativnog karaktera
  Foto: IN Medija

  Manifestacija je namenjena svima koji žele da saznaju nešto više o filmu ili žele da se bave ovom umetnošću, pre svega srednjoškolcima završne godine.

  -Primetili smo da zainteresovanost mladih za filmsku umetnost opada, odatle je proistekla ideja da se upravo toj ciljnoj grupi približi film kao umetnost. U okviru manifestacije biće puštena tri kratkometražna filma inđijskih reditelja i tribina koja je zamišljena kao razgovor publike sa Nemanjom i Aljošom Ćeranić, Dušanom Banićem, Strahinjom Madžarevićem, Aleksandrom Kočijašević, Jelenom Petković i sa mojom malnekošću. – kazao je za IN Medija Marko Marijanović Marinčić.

  U razgovoru mladi mogu da saznaju o filmskoj umetnosti, upisima na fakultete kao i oko pomoći oko spremanja prijemnih ispita, nabavci literature i pomoći koju na putu do upisa i studiranja mogu da im pruže Inđijski filmski radnici.

  Pre tribine posetiocima će biti puštene tri projekcije kratkometražnih filmova  „Soba smrti“ Nemanje Ćeranić,  „Pištolji i kacige“ i „Orao albino“ čiju režiju potpisuje Marko Marijanović Marinčić apsolvent filmske montaže. Projekat sa 350.000 dinara podržala je Opština Inđija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Film

  Večeras i sutra “Ruski konzul” u KC bioskopu

  Večeras i sutra na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Inđija nalazi se film “Ruski konzul”. Uloge tunače: Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar […]