• Maturanti iz 1965. obeležili 59. godina „velike mature“

  Nekada ih je bilo 33 sad ih je sedmoro, pre tri decenije odlučili su da se maturu obeležavaju svake godine prvog vikenda juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Maturanti iz 1965. obeležili 59. godina „velike mature“
  Foto: IN Medija

  Generacija 1961/65 maturanata Škole učenika u privredi obeležili su sinoć 59. godina mature. Praksa ovih školskih drugova je susret svake godine prvog vikenda juna kako bi obeležili godišnjicu mature.

  Škola učenika u privredi u različitim oblicima obrazovanja postoji od 1945. godine kao srednja šegrtska škola da bi početkom šezdesetih prerasla u Školu učenika u privredi. Kroz decenije menjala je nazive i dopunjavala profile, danas je poznata kao srednja škola “Mihajlo Pupin”.

  Susret 1995. Foto: privatna arhiva

  Iznedrila je ogroman broj đaka obučenih rad u privrednim granama mašinskog ili elektro usmerenja.

  Generacija đaka koja je ovog vikenda obeležila 59. godina od velike mature nekada je imala 33 đaka i svi su muškarci. Kroz godine broj se osipao tako da je odlučeno da se protekle tri decenije susreću svakog prvog vikenda juna u 18 sati.

  Ove godine proslavi je prisustvovalo 5 od 7 živih đaka maturanata iz 1965. godine, kažu da su obeležavanje mature pomerili za par dana zbog izbora 2. juna.

  Na organizovana druženja svake ogodine odlučili su se, kako kažu, jer su kroz godine školski drugari umirali pa im je jako važno da se često sreću. Ovi “momci” za IN Meidja kažu da je njihovo drugarstvo opstalo kroz 6 decenija iako su neki odlazili u inostranstvo, bavili se različitim poslovima ali da ih je život spajao najmanje jednom godišnje početkom juna.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]