• Mažić: Stanje u pećinačkom Domu zdravlja je pokazatelj nesposobnosti lokalne vlasti

  Polovinom decembra 2017. godine Dom zdravlja u Pećincima posetio je tadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je, između ostalog, naveo da je neohodno više kadra kako bi ova ustanova mogla bolje funkcionisati. Posle 6 godina situacija u pećinačkom Domu zdravlja je ista, nedostaju specijalisti a stanovnici ove sremske opštine su primorani da odlaze kod privatnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mažić: Stanje u pećinačkom Domu zdravlja je pokazatelj nesposobnosti lokalne vlasti

  Polovinom decembra 2017. godine Dom zdravlja u Pećincima posetio je tadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je, između ostalog, naveo da je neohodno više kadra kako bi ova ustanova mogla bolje funkcionisati. Posle 6 godina situacija u pećinačkom Domu zdravlja je ista, nedostaju specijalisti a stanovnici ove sremske opštine su primorani da odlaze kod privatnog lekara što im dodatno opterećuje porodični budžet.

  Kako je te 2017. godine prilikom posete objasnio Zlatibor Lončar po tadašnjoj sistematizaciji pećinački Dom zdravlja ima dovoljno kadra u skladu sa brojem stanovnika ove opštine. Međutim, njega su predstavnici lokalne samouprave i nadležni iz Doma zdravlja uverili da u Pečince svakodnevno dolaze i stanovnici okolnih gradova i opština.

  Uverili smo se da ovde ima više od 20 000 stanovnika tako da će u toku dana biti podnet zahtev sa ispravkom da ovde ima 20 000 stanovnika a to je onda sasvim druga sistematizacija. To podrazumava da se u januaru ovde novom sistematizacijom zaposlićemo nove lekare i nove medicinske sestre. – kazao je tada Zlatibor Lončar.

  Međutim ni posle 6 godina u Domu zdravlja “Dr Dragan Funduk“ nema dovoljno specijalista pogotovo internista, kaže za IN Medija predsednik pećinačkih demokrata, Nikola Mažić.

  Mnoge seoske ambulante nemaju lekara svaki dan i nemaju adekvatno grejanje i sanitarne čvorove. Građani mi se svakodnevno obraćaju jer su, zbog ne postojanja mogućnosti da pregled obave u Pećincima, prinuđeni da odlaze u privatne ordinacije što ih finansijski dosta opterećuje. Dodatne probleme im stvaraju liste čekanja u skoro svim bolnicama.- objašnjava Mažić.

  Problem je, kaže Nikola Mažić, i što rentgen u Domu zdravlja „Dr. Dragan Funduk“ u Pećincima ne radi više od dva meseca.

  Takođe su mi se obraćali i zaposleni Doma zdravlja zbog nemara uprave, nedostatka sanitetskih vozila i osoblja jer pećinački Dom zdravlja pokriva veliku industrijsku zonu, auto-put i populacija naše opštine je starija sa dosta hroničnih bolesnika. – ističe predsednik OO Demokratska stranka Pećinci.

  Pokrajinska vlada izdvojila je oko dve milijarde dinara za finansiranje i sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja 70 zdravstvenih ustanova u Vojvodini među kojima je i Dom zdravlja u Pečincima. Juče je i potpisan ugovor sa direktorima vojvođanskih Domova zdravlja.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/i-pecinci-imaju-problem-sa-lastom/

  Mažić nije optimista da će dodeljeni novac biti dobro utrošen.

  Ovaj problem traje godinama, rendgen mesecima. Daj Bože da to završi gde treba.Posle problema sa zatvorenom osnovnom školom u Pećincima, problema sa izvođačima radova u opštini  i prevoznikom „Lasta“ opštinska uprava nastavlja da pokazuje svoju nesposobnost i neorganizovanost. – dodao je Mažić.

  Naslovna: Dom zdravlja Dr Dragan Funduk

  M.B. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika