• Mazinjanin: Nalog za kontrolu kovid propusnica izdaje predsednik Gak i načelnik Banić

  U razgovoru sa nekolicinom ugostitelja IN Medija saznaje da u proteklih mesec dana nije bilo kontrole od strane komunalne ili sanitarne inspekcije kada su u pitanju kovid propusnice te da je u istom vremenskom periodu, prema tvrdnjama ugostitelja, u Inđiji napisano dve kazne za kršenje odluke o propusnicama. Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, Branislav Mazinjanin […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mazinjanin: Nalog za kontrolu kovid propusnica izdaje predsednik Gak i načelnik Banić

  U razgovoru sa nekolicinom ugostitelja IN Medija saznaje da u proteklih mesec dana nije bilo kontrole od strane komunalne ili sanitarne inspekcije kada su u pitanju kovid propusnice te da je u istom vremenskom periodu, prema tvrdnjama ugostitelja, u Inđiji napisano dve kazne za kršenje odluke o propusnicama.

  Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove, Branislav Mazinjanin za IN Medija kaže da kontrole kovid propusnica prošlog vikenda nije bilo i da odluku o izlasku na teren i proveru sertifikata ne sprovode bez prethodnog naloga koje izdaju načelnik opštinske uprave Aleksandar Banić kao i predsednik opštine Vladimir Gak.

  – Mi nismo izlazili na teren u kontrolu kovid propusnica proteklog vikenda jer nismo dobili nalog od načelnika opštinske uprave i predsednika opštine, ne možemo mi da odlučimo kada i gde idemo u kontrolu. Mesta koja kontrolišemo biramo prema tome kakva je poseta u određenim lokalima, tamo gde se okuplja veći broj ljudi tamo idemo u kontrolu. To nam je prioritet, lokali koji su posećeni – kazao je Mazinjanin.

  Mazinjanin nije želeo da novinarki IN Medija kaže koliko je do sada izvršeno kontrola i da li je i koliko eventualno kažnjeno ugostitelja i posetilaca lokala.. Takođe, načelnik Branislav Mazinjanin nije želeo da odgovori na pitanje „Kako tačno znaju koji lokal u Inđjiji je koliko posećen?“.

  Zgrada opštine Inđija

  Podsetimo da su kovid propusnice uvedene krajem oktobra kada su bile obavezne od 22 sata da bi od početka novembra bile obavezne od 20 sati. Većina ugostitelja u Inđiji, tada, odlučila se na radno vreme do 22 odnosno 20 sati kako ne bi odvajala goste ali i kako ugostitelji ne bi došli u situaciju da zbog propusta plaćaju visoke kazne. Osim zaprećenih kazni i jednakog odnosa prema gostima, Inđijskim ugostiteljima problem je predstavljala i činjenica da deo osoblja lokala nije vakcinisan. Mesec dana nakon uvođenja obaveznih kovid propusnica, radno vreme u Inđijskim lokalima je vraćeno na staro, odnosno radno vreme je radnim danima do ponoći a vikendom do 1:30 sati.

  Sutra će biti održan sastanak Kriznog štaba u Palati pravde na kojem bi se trebalo odlučivati raspustu kao i o omikorn soju korona virusa koji još uvak nije stigao u Srbiju. Nagađanja pojednih medija odnose se i na odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata odnosno produženja vremena važenja kovid sertifikata.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija