• Menja se kombinovani test na maloj maturi

  Nacionalni prosvetni savet (NPS) jednoglasno je usvojio predlog Ministarstva prosvete za promenu koncepta kombinovanog testa na maloj maturi. Izmena, koju je ranije najavio resorni ministar Branko Ružić, odnosi se na to da budući osmaci polažu jedan od pet predmeta (istorija, geografija, biologija, fizika ili hemija), u skladu sa svojim interesovanjima. Mali maturanti će birati jedan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Menja se kombinovani test na maloj maturi

  Nacionalni prosvetni savet (NPS) jednoglasno je usvojio predlog Ministarstva prosvete za promenu koncepta kombinovanog testa na maloj maturi.

  Izmena, koju je ranije najavio resorni ministar Branko Ružić, odnosi se na to da budući osmaci polažu jedan od pet predmeta (istorija, geografija, biologija, fizika ili hemija), u skladu sa svojim interesovanjima.

  Mali maturanti će birati jedan od tih pet predmeta, njega će spremati i iz tog predmeta imaće test sa 20 pitanja. To će biti zamena za kombinovani test koji su đaci polagali do sada, kada su odgovarali na pitanja iz svih pet predmeta.

  U narednih 10-ak dana Ministarstvo će odrediti kada će se učenici osmog razreda izjašnjavati iz kog predmeta će polagati test na završnom ispitu. Testovi iz srpskog/maternjeg jezika i matematike ostaju nepromenjeni.

  Promena koncepta polaganja kombinovanog testa predviđena je Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja u Srbiji do 2030. godine.

  Izvor: Tanjug/ 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]