• Meta ukinula pogodnosti zaposlenim u Fejsbuku

  Izgleda da je raskošnim pogodnostima zaposlenih u Fejsbuku došao kraj. Matična kompanija „Meta“ je odlučila da smanji troškove i ukine povlastice koje su zaposleni u toj kompaniji godinama uživali. Tehnološki gigant u cilju smanjenja troškova mora ukinuti razne pogodnosti svojim zaposlenima, uključujući besplatno pranje veša, hemijsko čišćenje i sobarske usluge. Uposleni će takođe morati da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Meta ukinula pogodnosti zaposlenim u Fejsbuku

  Izgleda da je raskošnim pogodnostima zaposlenih u Fejsbuku došao kraj.

  Matična kompanija „Meta“ je odlučila da smanji troškove i ukine povlastice koje su zaposleni u toj kompaniji godinama uživali. Tehnološki gigant u cilju smanjenja troškova mora ukinuti razne pogodnosti svojim zaposlenima, uključujući besplatno pranje veša, hemijsko čišćenje i sobarske usluge. Uposleni će takođe morati da biraju između besplatne večere i vožnje kući, a ostaci od obroka moraju ostati u kompaniji.

  Zaposleni u kompaniji su zatečeni i revoltirani najnovijom odlukom. Njih sedmoro je bilo spremno da govori za Njujork Tajms pod uslovom anonimnosti. Prema rečima zaposlenih u odeljku za komentare mnogi su protestovali protiv odluke.

  Neki su pitali da li „Meta“ planira da nagradi zaposlene na neki drugi način, kao i da li je kompanija sprovela anketu među zaposlenima da utvrdi kako će nove promene uticati na njihovo raspoloženje.

  Endru Bosvort, jedan od direktora kompanije, je branio promene i kritikovao zaposlene koji su se bunili protiv odluke.

  – Iskreno rečeno, kada smo videli da kolege nose i po 10 kutija obroka kući, tada niko nije brinuo o atmosferi. Odluka je doneta kako bi se suzbile neke od zloupotreba – istakao Bosvort.

  Kao odgovor na ukidanje ovih povlastica, zvaničnici „Mete“ su naveli da će povećati doprinose za zdravstveno osiguranje zaposlenih sa 700 na 3.000 američkih dolara od ove godine. Trenutni fond osiguranja pokrivao je troškove vezane za fizičko ili mentalno zdravlje, finansijsko planiranje i brigu o deci, starijim osobama, ali i kućnim ljubimcima.

  Fotografija: Robert Scoble

  „Nova realnost hibridnog rada“

  Portparol „Mete“ rekao je za Njujork Tajms da ove promene odražavaju novu realnost hibridnog rada.

  Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije, je najavio promene u kompaniji koja se kreće ka Metaverzumu, još uvek hipotetičkom virtuelnom svetu kome pristupa tehnologija virtuelne i proširene stvarnosti. Pored raznih novih slogana i promena internog brendiranja, Zakerberg je najavio i da će zaposlene zvati „Metadugovi“, prenosi Gardijan.

  Uprkos Zakerbergovom poverenju u promenu, kompanija je prošlog meseca doživela istorijski pad, a podaci iz najnovijeg izveštaja su pokazali da je kompaniji prvi put u istoriji opao broj korisnika na dnevnom nivou.

  Akcije „Mete“ su pale za 26,4 odsto samo u jednom danu u februaru, što je jedan od najvećih jednodnevnih gubitaka u istoriji za jednu američku kompaniju. Pad je doveo do toga da je Zakerbergovo lično bogatstvo palo za skoro 30 milijardi dolara.

  Naslovna fotografija: Anthony Quintano
  Stefan Simonović / nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]