• Mihajlović: Domaći biznismeni kao ministri iz senke zarobili energetska preduzeća

  Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da „sve što je radio Srbijagas, rađeno u komunikaciji sa kabinetom predsednika Srbije“, bez znanja ministarstva koje je vodila. – A i onda kada smo tražili nismo dobijali informacije. Verujem da su se sada stvari promenile, jer se sadašnja ministarka ne pita, ona sve prihvata. – […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mihajlović: Domaći biznismeni kao ministri iz senke zarobili energetska preduzeća

  Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da „sve što je radio Srbijagas, rađeno u komunikaciji sa kabinetom predsednika Srbije“, bez znanja ministarstva koje je vodila.

  A i onda kada smo tražili nismo dobijali informacije. Verujem da su se sada stvari promenile, jer se sadašnja ministarka ne pita, ona sve prihvata. – rekla je Mihajlović u intervjuu za NIN.

  Mihajlović je navela da „Elektroprivreda Srbije (EPS) mora da investira, a da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov kabinet, to jest politika, „moraju da se sklone od tih preduzeća“.

  Posebno se to odnosi na lobiste koji su postali ministri energetike iz senke. Oni ne razumeju energetiku, a zarobili su je. Nije bolje stanje ni u elektrodistributivnom sistemu. – rekla je Mihajlović.

   Na pitanje ko su ti „ministri energetike iz senke“, ona je odgovorila da „ne bi da bude ta koja će da ih imenuje“.

  Ali svakako ne mislim na inostrane države, na Rusiju ili SAD, nego na domaće biznismene. – navela je Mihajlović.

  Naslovna: NALED

  Izvor: Beta, NIN

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija