• Milić (NDNV): Saradnju iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara preslikati i na lokalni nivo

  Direktor za pravne poslove Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), advokat Veljko Milić izjavio je danas da je veoma važno da se dobra saradnja koja postoji u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara sa republičkog nivoa preslika i na lokalni nivo. – Veoma je važno da se dobra saradnja preslika i na lokal, kako bi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milić (NDNV): Saradnju iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara preslikati i na lokalni nivo

  Direktor za pravne poslove Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), advokat Veljko Milić izjavio je danas da je veoma važno da se dobra saradnja koja postoji u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara sa republičkog nivoa preslika i na lokalni nivo.

  Veoma je važno da se dobra saradnja preslika i na lokal, kako bi novinari, tužioci i policija međusobno bolje razumeli jedni druge i poslove koje obavljaju, pošto to često nije slučaj. – rekao je Milić na radionici NDNV-a u Dimitrovgradu.

  On je objasnio da je NDNV izabrao deset poverenika u sedam vojvođanskih opština i u tri opštine u Srbiji, koji će, između ostalog, upravo raditi na uspostavljanju međusobnog poverenja između novinara i institucija.

  NDNV je, naveo je Milić, odabrao poverenike u Subotici, Pančevu, Somboru, Senti, Inđiji, Bačkom Petrovcu, Bačkoj Topoli, Kragujevcu, Novom Pazaru i Dimitrovgradu.

  Današnjoj radionici prisustvuju novinari iz Dimitrovgrada i okolnih opština, predstavnici lokalne samouprave, policije i pravosuđa.

  Radionice su deo projekta “Mreža otpornosti za zaštitu novinara od diskriminacije i unapređenje međusektorskog poverenja u multietničkim zajednicama u Srbiji”, koji realizuje NDNV uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, kroz program Matra.

  Održavanje radionica je podržala i Evropska unija, kroz NDNV-ov projekat “Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana – negovanje znanja, veština i okruženja za bezbedniju zajednicu mobilnog novinarstva i novinarstva na društvenim mrežama”.

  Izvor i naslovna: Autonomija.info

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-lokalna-vlast-i-dalje-diskriminise-novinare/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija