• Milić: TO Inđija nema pravo da pokrene sopstvenu televiziju

  Iako je država Srbija izašla iz vlasničke strukture medija tokom procesa koji je započet pre dve decenije, u Inđiji će po svemu sudeći lokalna samuprava imati svoj medij ukoliko bude usvojena izmena statuta Turističke organizacije opštine Inđija.  Ideja za otvaranja internet televizije koja će biti u vlasništvu opštinske Turističke ogranizacije prihvaćena je od strane članova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Milić: TO Inđija nema pravo da pokrene sopstvenu televiziju

  Iako je država Srbija izašla iz vlasničke strukture medija tokom procesa koji je započet pre dve decenije, u Inđiji će po svemu sudeći lokalna samuprava imati svoj medij ukoliko bude usvojena izmena statuta Turističke organizacije opštine Inđija.  Ideja za otvaranja internet televizije koja će biti u vlasništvu opštinske Turističke ogranizacije prihvaćena je od strane članova opštinskog Veća a da bi se realizovala mora da prođe i sud odbornika na narednoj sednici lokalnog parlamenta međutim, takva odluka je mimo opredeljenja države Srbije.

  Na sednici Skupštine opštine Inđija koja je zakazana za 30. decembar, sa početkom u 10 sati, odbornici će razmatrati  predlog dopune Statuta TO Inđija. Prema tom predlogu, dopunjavaju se delatnosti turističke organizacije i to: delatnost restorana i ugostiteljskih objekata, usluga pripremanja i služenja pića, trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, pretežno hranom, pićima i duvanom zatim trgovina na malo poštom ili preko interneta, prevoz putnika unutrašnjim plovnim putevima.

  Takođe, kao nova delatnost Turističke organizacije opštine Inđija navodi se i delatnost kampova, auto-kampova za turističke prikolice. Pored toga, ukoliko odbornici usvoje promenu Statuta, TO Inđija će moći da obavlja i delatnost zabavnih i tematskih parkova. Ovo poslednje pomenuto je ujedno i obrazloženje Turističke organizacije zbog čega su dodate nabrojane delatnosti. Kako stoji u zvaničnom obrazloženju statuta „zbog potrebe realizacije novih planiranih aktivnosti kao što su upravljanje restoranom u „Keltskom selu“, organizovanje rečnih  turističkih tura na Dunavu kao i formiranje turističkog kampa.

  Dopuna statuta TO Inđija

  Kako bi Turistička organizacija ostvarila svoj plan i osnovala internet televiziju, još jedna delatnost je predlogom izmena Statuta predviđena a to je proizvodnja i emitovanje televizijskog programa. Kako se navodi u predlogu o kome če odbornici raspravljati, Turistička organizacija opštine Inđija planira da u narednoj godini pokrene sopstvenu internet televiziju namenjenu promociji turizma u Inđiji.

  Plan TO Inđija za 2022. godinu

  Međutim, ta odluka nije nije u skladu sa strateškim opredeljenjem države da izađe iz medija kaže za IN Medija izvršni direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i stručnjak u oblasti medijskog prava, Veljko Milić.

  Strateško opredeljenje države prilikom donošenja medijske strategije je bilo da države izađe iz vlasništva nad medijima. To opredeljenje je zadržano i sada. Zbog toga, bilo koja organizacija čiji je osnivač republike, autonomna pokrajina  ili lokalna samouprava ne može biti osnivač medija.- objašnjava Milić.

  Pored toga, u planu Turističke organizacije je nastavak plaćenih promocija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Kako je navedeno, u planu opštinske Turističke organizacije za narednu godinu je i nastavak saradnja sa nacionalnim  medijima a kako su sami napisali nadležni iz TO Inđija, „pojedini segmenti te saradnje obuhvataju plaćeno oglašavanje“ ali i zakup medijskog prostora.

  Naslovna: Marko Risović / Cenzolovka

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija