• Ministar Đorđe Milićević potvrdio da su deca iz Pećinaca mimo Zakona ispisana iz vrtića

  Đorđe Milićević, ministar bez portfelja koji po ovlašćenju predsednice Vlade preuzima ovlašćenja ministra prosvete do izbora novog ministra u svom odgovoru poslaniku i predsedniku Demokratske stranke Zoranu Lutovcu potvrdio je da su deca u Pećincima, čiji su roditelji nepodobni za vlast, mimo Zakona ispisana iz vrtića  „Vlada Obradović Kameni”. Nakon odgovora ministra, Zoran Lutovac je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministar Đorđe Milićević potvrdio da su deca iz Pećinaca mimo Zakona ispisana iz vrtića

  Đorđe Milićević, ministar bez portfelja koji po ovlašćenju predsednice Vlade preuzima ovlašćenja ministra prosvete do izbora novog ministra u svom odgovoru poslaniku i predsedniku Demokratske stranke Zoranu Lutovcu potvrdio je da su deca u Pećincima, čiji su roditelji nepodobni za vlast, mimo Zakona ispisana iz vrtića  „Vlada Obradović Kameni”.

  Nakon odgovora ministra, Zoran Lutovac je na sednici republičkog parlamenta upitao zbog čega se ni nakon potvrde resornog ministarstva ne preduzima ništa kako bi se deca vratila u vrtić a odgovorni bili adekvatno sankcionisani.

  O odgovoru ministra Milićevića, u koji je IN Medija imala uvid, se navodi da „polazeći od strateških prioriteta i propisa kojima se uređuje ostvarivanje delatnosi predškolskog vaspitanja i obrazovanja, ukazujemo da dete koje je već upisano u predškoslku ustanovu ostavruje pravo na kvalitetno vaspitanje i obrazovanje do polaska u školu i nema potrebe da se upisuje svake godiine“.

  Upravo ovaj deo odgovora ministra je bio i argument jedne od majki iz Pećinaca, Jelene Mažić koja je na to više puta bezuspešno ukazivala.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jelena-mihajlovic-verujem-u-institucije-ove-zemlje-od-njih-nije-jaci-luki/

  Ministar Đorđe Milićević je u svom odgovoru, između ostalog, naveo da su se stekli uslovi da pokrajinski prosvetni inspektori podnesu prekršajnu prijavu protiv direktora  PU „Vlada Obradović Kameni„.

  Međutim, i pored toga deca i dalje ne pohađaju vrtić niti su bilo kakve sankcije sprovedene protiv nadležnih iz predškolske ustanove u Pećincima.

  Osfovor ministra

  Majke dece iz Pećinaca, čijoj deci je onemogućeno da idu u vrtić, Jelena Mažić i Jelena Mihajlović, obratile su se više puta javnosti i navele da su njihova deca nezakonito izbačena iz vrtića, “obeležena od strane lokalnog moćnika Milorada Pantića Lukija”. Kako IN Medija saznaje, u međuvremenu je sin Jelene Mažić upisan u vrtić dok je ćerka i dalje na listi čekanja.

  Kada je reč o drugoj majci iz Pećinaca, 5. juna je održano suđenje Jeleni Mihajlović, protiv nje je podneo tužbu upravo Milorad Pantić Luki. U tužbi se, između ostalog, navodi da je Jelena Mihajlović u više navrata gostujući na televizijama Nova S i N1 kao i na svom Fejzbuk nalogu objavila “inkrimisane reči uvredljve sadržine prema Miloradu Pantiću.“

  Predsednik Srpske napredne stranke za opštinu Pećinci, Milorad Pantiuć Luki podneo je privatnu tužbu zbog klevete i protiv predsednika okružnog odbora i predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke u Pećincima, Nikole Mažića.

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina