• Ministar prosvete Branko Ružić podneo ostavku

  Ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku, potvrđeno je RTS-u. Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti, naveo je Ružić u pismu premijerki Ani Brnabić. Ružić je pismo predsednici Vlade Ani Brnabić, u kojem podnosi ostavku, objavio na svom Tviter nalogu. Ružić je u pismu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministar prosvete Branko Ružić podneo ostavku

  Ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku, potvrđeno je RTS-u. Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti, naveo je Ružić u pismu premijerki Ani Brnabić.

  Ružić je pismo predsednici Vlade Ani Brnabić, u kojem podnosi ostavku, objavio na svom Tviter nalogu.

  Ružić je u pismu premijerki naveo da u smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi podnosi neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete i da je to, kako je naveo, jedina racionalna i časna odluka u ovim okolnostima. 

  Dodao je da je premijerka upoznata sa činjenicom da je ostavku ponudio dana kada se dogodila tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

  -Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi- naveo je Ružić.

  Ružić je naveo da u svetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građanke i građane u OŠ „Vladislav Ribnikar“, koristi priliku da „još jednom u neizrecivom bolu izrazi najdublje saučešće najmilijima postradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi“.

  -Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši –istakao je Ružić.

  Ružić je rekao da oseća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sistemu – nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenima u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji.

  -Takođe, izražavam kolegijalnu zahvalnost lično Vama i svim koleginicama i kolegama u Vladi Republike Srbije, kao i predsedniku Republike na dugogodišnjoj saradnji, uzajamnom poverenju u borbi za bolju i uspešniju Srbiju – naveo je Ružić.

  Izrazio je nadu da svi pravdoljubivi građani, ali i politički oponenti osećaju potrebu da kao društvo budemo ujedinjeni u bolu, tuzi i borbi, da dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu. 

  -Srbiji je potrebna mudrost, staloženost, ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe, ma sa koje strane dolazile. Srbija je jedna jedina, alternativnu državu nemamo, i zato je moramo čuvati, graditi i zaštititi u ovim turobnim trenucima- poručio je Ružić.

  Naglasio je da će lično, u okviru svoje Socijalističke partije Srbije, nastaviti još odlučnije, čistog obraza i sa ljubavlju da se bori za razvijenu, nacionalno ponosnu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu Srbiju, evropskih vrednosti.

  Izvor: RTS

  Naslovna fotografija: Ministarstvo obrazovanja

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Beograd prodao udeo u Lasti?

  Paket akcija Saobraćajnog preduzeća Lasta prodat je danas na Beogradskoj berzi za 560 dinara po akciji, odnosno za ukupno 145,26 miliona […]