Ministarstvo odbrane: Ne pozivamo na vojne vežbe, to su neistine i manipulacije

Ministarstvo odbrane Republike Srbije saopštilo je danas, da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike na vojne vežbe, najmanje u cilju demonstracije vojne sile. Ministarstvo odbrane se obglasilo saopštenjem povodom, kako kažu, navoda pojedinih medija u regionu, tvdeći da se radi o „potpuno bolesnim i zlonamernim konstrukcijama“ – Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Ministarstvo odbrane: Ne pozivamo na vojne vežbe, to su neistine i manipulacije

Ministarstvo odbrane Republike Srbije saopštilo je danas, da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike na vojne vežbe, najmanje u cilju demonstracije vojne sile.

Ministarstvo odbrane se obglasilo saopštenjem povodom, kako kažu, navoda pojedinih medija u regionu, tvdeći da se radi o „potpuno bolesnim i zlonamernim konstrukcijama“

– Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara. Pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija se svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a. – kaže se u saopštenju ministarstva.

Očigledno je međutim, da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, navodi se dalje u saopštenju, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama.

– Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u našem regionu. – poručeno je iz ministarstva.

Naslovna fotografija: mod.gov.rs

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Programeri najzadovoljniji poslodavcima, najgore ocenjeno zdravstvo

Luppa i HR fabrika uradile su analizu opšteg zadovoljstva poslodavcem u Srbiji, ocenjeno na skali od 0 do 5, gde je prosečna ocena bila 2,43. Istovremeno, što je i očekivano, najzadovoljniji svojim poslodavcem su zaposleni u IT sektoru – konkretno, oni koji se bave programiranjem, a prosek njihovog zadovoljstva je ocenjen sa 3,26, piše Netokracija.com.