• Ministarstvo odbrane prodalo imovinu Vojske Srbije za 6,25 miliona evra u 2021. godini

  Ministarstvo odbrane je u 2021. godini od prodaje nepokretnosti Vojske Srbije imalo primanja u iznosu od 733 miliona dinara (oko 6,25 miliona evra).  Radi se o imovini koja se nalazi u Master planu koji čine vojne nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije i predviđene su za otuđenje zaključcima Vlade Republike Srbije, piše Nova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarstvo odbrane prodalo imovinu Vojske Srbije za 6,25 miliona evra u 2021. godini
  Foto: Ministarstvo odbrane

  Ministarstvo odbrane je u 2021. godini od prodaje nepokretnosti Vojske Srbije imalo primanja u iznosu od 733 miliona dinara (oko 6,25 miliona evra). 

  Radi se o imovini koja se nalazi u Master planu koji čine vojne nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije i predviđene su za otuđenje zaključcima Vlade Republike Srbije, piše Nova ekonomija.

  Deo primanja, 15 miliona dinara, je preknjižen na Upravu za snabdevanje, pa su tako primanja Ministarstva iskazani u iznosu od 718 miliona dinara, piše u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) u kojem su analizirani finansijski izveštaji MO.

  Najveći kupac vojnih nepokretnosti, kako se vidi iz izveštaja, bio je Grad Subotica od kojeg je Ministarstvo primilo 209 miliona dinara.

  Među kupcima je i preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge „Granice“ koje je 125 miliona dinara, kao i „Kvalitet gradnja“ koji je kupio nepokretnosti za 118 miliona dinara.

  Među ostalim kupcima su Grad Beograd, Novi Sad, Pirot, Smederevo, Kikinda, Kuršumlija. 

  U izveštaju se navodi i da su primanja od otkupa stanova i garaža koje koristi Ministarstvo odbrane iznosila 654 milion dinara.

  Primanja su ostvarena prodajom i otkupom stanova i garaža na osnovu zaključenih ugovora sa Ministarstvom. 

  Od prodaje pokretne imovine, sa druge strane, Ministarstvo je ostvarilo primanja od 1, 4 milijarde dinara. Ovo se odnosi na prodaju pokretnih stvari koje koristi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

  Kada se radi o pokretnoj imovini, najviše sredstava je uplatilo preduzeće „Zenitprom„, 462, 5 miliona dinara (31,64 odsto), zatim preduzeće Jugoimport SDPR je uplatilo 226 miliona dinara. „Кrušik“ je Ministarstvu uplatio 17,9 miliona dinara, a „Кosmos“ (Banja Luka) 4,5 miliona dinara.

  Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije 

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija