• Mirović o promeni izbornih pravila u APV: Nije bilo potrebe za dijalogom sa opozicijom

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da nije bilo potrebe da se vodi dijalog sa opozicijom oko izbornih uslova u Vojvodini, koji se uskoro menjaju, javlja 021.rs. Njegovo obrazloženje je da se radi o tehničkim izmenama odluke o izboru poslanika u Skupštini Vojvodine i da nema suštinskih promena uslova. Govoreći o tome što je 82 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mirović o promeni izbornih pravila u APV: Nije bilo potrebe za dijalogom sa opozicijom

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da nije bilo potrebe da se vodi dijalog sa opozicijom oko izbornih uslova u Vojvodini, koji se uskoro menjaju, javlja 021.rs.

  Njegovo obrazloženje je da se radi o tehničkim izmenama odluke o izboru poslanika u Skupštini Vojvodine i da nema suštinskih promena uslova.

  Govoreći o tome što je 82 poslanika SNS, SPS, SVM podnelo predlog, Mirović kaže da je pitanje o tome da li je bilo učešća drugih političkih stranaka u pripremi odluke pre za Skupštinu i njene odbore koji se bave pravnim pitanjima.

  Kaže da lično nije učestvovao u pripremi ove odluke, ali da je ona tehničkog karaktera i da smatra da zbog toga nije ni bilo potrebno da se vodi politički dijalog sa opozicijom oko uslova za izbore u Pokrajini.

  Zaista nisam učestvovao ni u izradi ovog akta, ali odluka je inače pre svega tehničkog karaktera. Tu nema suštinskih pitanja, definišu se uloga i mesto izbornih komisija i neka druga tehnička pitanja. Ne govori se o cenzusu, ni o načinu predlaganja lista, osim što se u jednom delu koriguje deo potpisa, ali to je zaista samo tehničko pitanje i možda sa tog aspekta nije bilo ni preterane potrebe da se vodi dijalog na političkom nivou. – kaže Mirović za 021.rs.

   Prema njegovom tumačenju, pokrajinski izbori u decembru zapravo ne bi bili vanredni.

   Kako je obrazložio, prema političkoj teoriji, kada se izbori održavaju i u godinu dana pre krajnjeg roka za održavanje, to se praktično smatra redovnim izborima.

  Mirović je dodao i da nema potrebe za vanrednim izborima u APV jer se ne događa ništa specijalno u političkom smislu.

  Želimo izjašnjavanje građana, otvorenu, transparentnu utakmicu uz učešće što više stranaka. – kaže on i dodaje da bi takva pobeda bila potvrda politike koju naprednjaci vode na pokrajinskom nivou.

  Kaže, kako opozicija smatra da rezultata rada nema, onda treba građani da presude.

  Ceo tekst možete pročitati na ovom linku OVDE.

  Naslovna: Pokrajinska vlada

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina