• Mobilni telefoni za „ubijanje“ vremena tokom sednice parlamenta

  Da su sednice lokalnog parlamenta nezanimljive samim odbornicima pokazuje izoostanak inicijative javljanja za reč, obrazlaganja odluka ili diskusije o određenim pitanjima. Pečat na nezainteresovanost stavlja i činjenica da odbornici lokalnog parlamenta u Inđiji dosadu „leče“ surfovanjem ili dopisivanjem u toku sednice dok se glasanje odvija mehanički. Poslednje zasedanje SO Inđija na kome se raspravljalo o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mobilni telefoni za „ubijanje“ vremena tokom sednice parlamenta

  Da su sednice lokalnog parlamenta nezanimljive samim odbornicima pokazuje izoostanak inicijative javljanja za reč, obrazlaganja odluka ili diskusije o određenim pitanjima. Pečat na nezainteresovanost stavlja i činjenica da odbornici lokalnog parlamenta u Inđiji dosadu „leče“ surfovanjem ili dopisivanjem u toku sednice dok se glasanje odvija mehanički.

  Foto: sednica SO Inđija 22.12.2022. godina

  Poslednje zasedanje SO Inđija na kome se raspravljalo o rebalansu budžeta za 2022. godinu po svemu sudeći bilo je dosadno odbornicima, koji su za vreme trajanja sednice od sat vremena „ubijali“ korišćenjem telefona.

  Ako se sudi o dinamici sednice po izlaganjima i javljanjima za reč, na ovako važnu temu kao što je rebalans budžeta rezultat je porazan.

  Uvodnu reč dao je predsednik opštine Vladimir Gak, za reč se javio odbornik Strahinja Jovanović i Načelnica odeljenja za urbanizam i komunalno – stambene poslove Tijana Došen.

  Na sednici je prisustvovalo 32 odbornika i svi direktori javnih preduzeća osim direktora TO na čije se poslovanje i odnosio rebalans budžeta ali niko od njih se nije javio za reč da obrazloži predloge.

  Surfovanje i dopisivanje tokom sednice doživelo je vhunac kada je i sam predsednik SO Inđija Đorđe Dimić opomenuo odbornika SNS Stevana Bradića da isključi mobilni telefon nakon što je za kratko vreme ovom odborniku 3 puta zvonio mobilni.

  -Molim Vas da isključite mobilni telefon tokom sednice – kazao je Dimić.

  Odbornici parlamentarne većine su se smejali dok se Bradić izvinio.

  Koliko je i sam odbornik SNS Bradić bio zauzet mobilnim telefonom pokazuje i činjenica da je tokom glasanja propustio da podigne ruku, ali je njegov glas svakako ubrojan.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]