Mobilni telefoni za „ubijanje“ vremena tokom sednice parlamenta

Da su sednice lokalnog parlamenta nezanimljive samim odbornicima pokazuje izoostanak inicijative javljanja za reč, obrazlaganja odluka ili diskusije o određenim pitanjima. Pečat na nezainteresovanost stavlja i činjenica da odbornici lokalnog parlamenta u Inđiji dosadu „leče“ surfovanjem ili dopisivanjem u toku sednice dok se glasanje odvija mehanički. Poslednje zasedanje SO Inđija na kome se raspravljalo o […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Mobilni telefoni za „ubijanje“ vremena tokom sednice parlamenta

Da su sednice lokalnog parlamenta nezanimljive samim odbornicima pokazuje izoostanak inicijative javljanja za reč, obrazlaganja odluka ili diskusije o određenim pitanjima. Pečat na nezainteresovanost stavlja i činjenica da odbornici lokalnog parlamenta u Inđiji dosadu „leče“ surfovanjem ili dopisivanjem u toku sednice dok se glasanje odvija mehanički.

Foto: sednica SO Inđija 22.12.2022. godina

Poslednje zasedanje SO Inđija na kome se raspravljalo o rebalansu budžeta za 2022. godinu po svemu sudeći bilo je dosadno odbornicima, koji su za vreme trajanja sednice od sat vremena „ubijali“ korišćenjem telefona.

Ako se sudi o dinamici sednice po izlaganjima i javljanjima za reč, na ovako važnu temu kao što je rebalans budžeta rezultat je porazan.

Uvodnu reč dao je predsednik opštine Vladimir Gak, za reč se javio odbornik Strahinja Jovanović i Načelnica odeljenja za urbanizam i komunalno – stambene poslove Tijana Došen.

Na sednici je prisustvovalo 32 odbornika i svi direktori javnih preduzeća osim direktora TO na čije se poslovanje i odnosio rebalans budžeta ali niko od njih se nije javio za reč da obrazloži predloge.

Surfovanje i dopisivanje tokom sednice doživelo je vhunac kada je i sam predsednik SO Inđija Đorđe Dimić opomenuo odbornika SNS Stevana Bradića da isključi mobilni telefon nakon što je za kratko vreme ovom odborniku 3 puta zvonio mobilni.

-Molim Vas da isključite mobilni telefon tokom sednice – kazao je Dimić.

Odbornici parlamentarne većine su se smejali dok se Bradić izvinio.

Koliko je i sam odbornik SNS Bradić bio zauzet mobilnim telefonom pokazuje i činjenica da je tokom glasanja propustio da podigne ruku, ali je njegov glas svakako ubrojan.

Verica Marinčić (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Novac za kupovinu kuće na selu za još jednu inđijsku porodicu

U Ministarstvu za brigu o selu još jedna porodica iz Inđije potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt, saopštila je lokalna samouprava.

Ješić i Jovanović noćna mora za lokalnu vlast

Nekadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić i mladi odbornik Strahinja Jovanosvić najveća su „pretnja“ u očima lokalne vlasti na predstojećim lokalnim izborima koji Inđiju očekuju 2024. godine. Nakon rezultata ankete koja je vršena među građanima Inđije lokalna vlast se svim snagama usmerila na diskreditovanje Ješića i Jovanovića.

Krčedinci opet bez vode i objašnjenja

Mesna zajednica Krčedin je na svom Fejsbuk nalogu obavestila meštane o prekidu vodosnabdevanja u periodu od 7 do 17 sati ali nakon isteka predviđenog vremena niko se nije oglasio o razlozima i eventualnim terminima kada će voda doći.

Čortanovci: Meštani priželjkuju zbor građana, Savet Mesne zajednice ćuti

Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije pokrenuli su anketu u kojoj se meštani izjašnjavaju o održavanju zbora građana.