• Moderna bajka: „Vila Ljubica“ Sutomore biće rekonstruisana (VIDEO)

  Objekat „Vila Ljubica“ u Sutomoru koja je u vlasništvu opštine Inđija trebala je prema najavama biti rekonstruisana 2018. godine, ali nije. Lokalna samouprava tvrdi da je u pitanju loša komunikacija na relaciji lokalna samouprava Bar – Inđija, dok iz opštine Bar stižu drugačija uveravanja. „Vila Ljubica“ propada, lokalna samouprava je projekat rekonstrukcije izbacila iz budžeta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Moderna bajka: „Vila Ljubica“ Sutomore biće rekonstruisana (VIDEO)

  Objekat „Vila Ljubica“ u Sutomoru koja je u vlasništvu opštine Inđija trebala je prema najavama biti rekonstruisana 2018. godine, ali nije. Lokalna samouprava tvrdi da je u pitanju loša komunikacija na relaciji lokalna samouprava Bar – Inđija, dok iz opštine Bar stižu drugačija uveravanja.

  „Vila Ljubica“ propada, lokalna samouprava je projekat rekonstrukcije izbacila iz budžeta nakon par godina a sudbina odmarališta nije poznata. U međuvremenu, tampon zonu, koriste vlasnici obližnjih apartmana koji dvorište odmarališta izdaju kao parking prostor.

  Video: Vila Ljubica – Sutomore / privatna arhiva septembar 2020.godina

  – To je stvarno jedan veliki problem, koji smo imali volju da rešimo. Išli smo nebrojano puta u opštinu Bar i obećavano nam je i savetovano šta treba da uradimo ali smo uvek nailazili na neku rampu. Šta god smo uradili po njihovom zahtevu mi smo dobijali nove – rekao je predsednik SO Inđija Đorđe Dimić za IN Medija.

  Međutim, kako je ranije potvrđeno za IN Medija iz opštine Bar, u poslednjih pet godina opština Inđija nije podnosila ni jedan zahtev za radove na objektu Vila Ljubica u Sutomoru. Dimić osporava navode iz lokalne samouprave Bar.

  – Nebrojano puta smo podnosili projekte i lično smo odlazili. Ne mogu tačno da Vam kažem kada je to bilo, ali dosta puta smo išli  i jednostavno smo naišli na zid. Ne postoji volja sa druge strane da nam omoguće rešenje problema ali narvno mi nećemo odustati – kazao je Dimić za IN Medija.

  Foto; Vila Ljubica – Sutomore

  Iako je idejni projekat o rekonstrukciji Vile Ljubica u Sutomoru donet u decembru 2017. godine a već u budžetu za 2018. godinu izdvojen novac za rekonstrukciju i dogradnju “Vile Ljubice”, predstavnici lokalne samouprave u Inđiji nikada nisu uputili zahtev za radove ne objektu.

  Tu informaciju nam je potvrdila Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora opštine Bar. Nakon provere, naša sagovornica je samo kratko rekla:

  – Opština inđija nije podnosila zahtev u periodu o kom govorite. Dakle, ni 2017. ni 2018, kao ni 2019.niti prošle, 2020. godine.

  Dragan Ibročić, načelnik Odeljenja za privredu i investicije opštine Inđija, kaže da je lokalna samouprava podnela idejni projekat,a zatim je opština Bar tražila da se projekat uskladi sa zakonima I propisima Crne Gore što je, prema njegovim rečima, urađeno.

  – Podneli smo zatev za dozvolu ali dozvolu nam nikad nisu dali. Bukvalno su opstruisali projekat I o iz opštine Bar. Mi smo onda morali project izbrisati iz budžeta jer je besmisleno da godinama najavljujemo radove za koje nemamo dozvole.. Predsednik Gak je imao dobru volju da se to reši ali bezuspešno. – tvrdi ibročić.

  Kako saznaje IN Medija, Idejni projekat dogradnje Vile Ljubice je urađen u decembru 2017 godine.  Reč je o površini od 40,50 m2 koji bi podrazumevao dogradnju postojeće trpezarije u objektu “Vila Ljubica” koji inače ima 157,80 m2 (bruto). Postojeći objekat Vile Ljubica  ima kuhinju, trpezariju, 6 soba za decu sa kupatilima.

  Novoprojektovano stanje bi imalo 4 sobe više za decu, jednu sobu za vaspitača zbog povećanog broja korisnika. Prema projektu u koji je IN Medija imala uvid, gabarit objekta se ne bi menjao, dok bi se spratnost povećala  sa P+1 na P+2.

  Ugovor o izradi tehničke dokumentacije zaključen je 2017. godine između opštine Inđija i Fort group doo iz Podgorice dok su Odluku o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Inđija, odbornici Skupštine opštine podržali u julu 2018. godine, Kako piše u Odluci,  planirana vrednost radova iznosila je tadašnjih  165 074, 69 evra (bez PDVa)  a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.

  Nakon svih najava rekonstrukcije odmaralište Vila Ljubica i u sezoni 2022. godine je bez posetilaca, radova i rešenja o imovinsko pravnim odnosima.

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nije-bilo-zahteva-za-obnovu-vile-ljubica/

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]