• Momirović: Brza pruga do marta, biće to turistička atrakcija

  Ministar saobraćaja Tomislav Momirović izjavio je danas da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta. Momirović je, gostujući na televiziji Prva, kazao da će dva grada biti povezana najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi, kao i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Momirović: Brza pruga do marta, biće to turistička atrakcija
  Foto: IN Medija

  Ministar saobraćaja Tomislav Momirović izjavio je danas da će pruga od Beograda do Novog Sada biti gotova najkasnije u martu ove godine, kada će se brzim vozom od grada do grada stizati za 30 minuta.

  Momirović je, gostujući na televiziji Prva, kazao da će dva grada biti povezana najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi, kao i da će njom saobraćati Šadlerovi dabldeker vozovi.

  Očekujemo da ćemo prugu pustiti u martu – najavio je ministar.

  Naveo je i da su počela testiranja pruge i dodao da je naredna faza testiranja 17. januara. Momirović je naglasio da je stigao prvi brzi voz i kazao da se drugi očekuje u februaru, dok će treći voz stići u martu.

  Kada je u pitanju cena karte, Momirović je objasnio da železnica nije prevozno sredstvo za elitu, te poručio da se neće dozvoliti da karta bude nepristupačna za „običan“ narod.

    – Karta ne bi smela da bude skuplja od 1.000 dinara  –  kazao je Momirović i istakao da će ovaj voz olakšati svim građanima koji rade u Beogradu ili Novom Sadu.

  Ministar je ocenio da će ovaj voz biti i turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]