• Monodrama „Dejt“ Sandre Silađev u KC

  U velikoj Sali Kulturnog centra Inđija 3. marta od 20 sati na repertoaru je monodrama „Dejt“ komičarke Sandre Silađev. Karte će u prodaji biti od 21. februara. Scenarijo, režiju i glumu potpisuje autorka koja napominje da ova monodrama nije za maloletne osobe.Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Monodrama „Dejt“ Sandre Silađev u KC

  U velikoj Sali Kulturnog centra Inđija 3. marta od 20 sati na repertoaru je monodrama „Dejt“ komičarke Sandre Silađev. Karte će u prodaji biti od 21. februara. Scenarijo, režiju i glumu potpisuje autorka koja napominje da ova monodrama nije za maloletne osobe.Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti pre svega ženama.

  Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje. Olivera dakle čeka. Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza?  Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto  proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao?

  Olivera se oseća kao dama, usedelica, babadevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21 veku. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki
  odrasli pojedinac želi za sebe – da pronadje svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na “ovom celom svetu”? Ili bar na internetu? Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja tokom specijalnog Q & A epiloga.

  Ova predstava je istovremeno i specifična po tome što će svim gledaocima biti pružena posebna „pitanja i odgovori“ sekcija na samom epilogu priče.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija