• „More Marko ne ori drumova“

  Samo dva dana nakon što je JP „Inđija put“ završio radove na izgradnji trotoara u Kamenovoj ulici a čemu su prethodili protesti i apeli građana tog dela Inđije, izvesno je da će trotoar biti uklonjen. Na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici ovo preduzeće ima trend obraćanja i obračunavanja sa građanima, te je i ovog puta objavljeno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „More Marko ne ori drumova“
  Foto: arhiva

  Samo dva dana nakon što je JP „Inđija put“ završio radove na izgradnji trotoara u Kamenovoj ulici a čemu su prethodili protesti i apeli građana tog dela Inđije, izvesno je da će trotoar biti uklonjen.

  Na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici ovo preduzeće ima trend obraćanja i obračunavanja sa građanima, te je i ovog puta objavljeno da „radovi na brzoj pruzi traju i trajaće i da sve što JP „Inđija put“ uradi, izvođači mogu u jednom danu da sklone, a razlog tome je što su radovi na izgradnji trotoara mimo projekta.

  – Juče smo završili trotoar a on se već danas našao na trasi kablova koji moraju da se povezuju na strujni orman nedaleko od staze. Vrlo moguće da će deo trotoara morati da se ukloni, ali se trudimo da ne dodje do toga. – objašanjavaju iz JP „Inđija put“. Daljih informacija oko novca koji je utrošen za izgradnju trotoara za koje nisu izvršili konsutacije i elementarne dogovore sa izvođačem, kao i potpuni izostanak uvida u projekat i odgovornog za nasumično trošenje budžetskog novca u objavi nema, u daljem obraćanju građanima ovo preduzeće prebacuje odgovornost upravo na stanovnike Inđije.

  – Zato je važno sa svi, koliko god im to teško pada u ovom trenutku, shvate da nije pametno izvoditi bilo kakve radove dok se sav posao oko brze pruge ne završi. Svesni smo da je to teško ali morate biti svesni da nama nije u interesu da se razbacujemo sa parama gradjana i da jednu istu stvar radimo više puta. To je nešto na šta ukazujemo već mesecima i sada nažalost imate i dokaz za te naše tvrdnje. Slike pokazuje trenutnu situaciju na terenu koji obilazimo svakodnevno. – završava svoje izlaganje administrator FB stranice JP „Inđija put“.

  U objavi se priznaje da je razbacivanje novcem građana trend te i da usklađivanje sa projektom koji je bio na uvidu 2015. godine nije bio u razmatranju ovog preduzeća, dogovori sa investitorima, projektantima i izvođačima radova nisu pomenuti nego samo direktno kinjenje građana koji se bune zbog lošeg tretmana.

  U ovoj nedelji na izmaku, osim gradnje trotoara u Kamenovoj ulici mimo projekta, čelnici preduzeća „Inđija put“ na svojoj stranici su obavestili pratioce da su krenuli u studiozno obilaženje Mesnih zajednica, sagledavanje potreba i prioriteta kako bi odgovorno projektovali predlog budžeta za 2022. godinu. Pohvalna ideja koju je direktor ovog preduzeća, kopirao i primenio iz prethodne političke opcije Demokratske stranke, čiji je član bio Marko Gašić direktor JP „Inđija put“.

  Demokratska opcija koja je na vlasti bila od 2000. do 2016. godine u Inđiji, pri projekciji budžeta bazirala se na anketiranje građana Inđije o njihovim prioritetima i potrebama, prihvatali su sugestije meštana naseljenih mesta Inđije u pisanoj formi ali i u konstantnim obliascima Mesnih zajednica i na okupljanjima u prostorijama Mesnih zajednica i razgovorom sa meštanima kreiran je budžet.

  Ono što pokazuju fotografije sa ovih poseta Mesnim zajednicama jeste detalj, da predstavnici „Inđija puta“ nisu razgovarali sa meštanima o njihovim potrebama u narednom periodu, nego su u obilazak išli sami i međusobno se dogovarali.

  Podsećamo da je direktor JP“Inđija put“ na funkciju došao tako što je Opština Inđija u aprilu 2021. godine izmenila deo Statuta ovog preduzeća kako bi se uslovi za izbor direktora prilagodili jedinom kandidatu Marku Gašiću.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija