• MUP: 1.748 vozača pod dejstvom alkohola i 70 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

  Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isklјučili su iz saobraćaja 1.748 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i 70 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: 1.748 vozača pod dejstvom alkohola i 70 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
  Foto: MUP Srbije

  Tokom ove akcije koja je od 17. do 23. juna sprovedena u 31 evropskoj državi članici organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, od kojih je 68 zatečeno da upravlјaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlјa nasilničku vožnju, saopštio je MUP.

  Pored navedenih prekršaja, tokom sprovođenja akcije otkriveno je i oko 19.000 drugih prekršaja.

  U sklopu ove akcije, širom Evrope je u petak, 21. juna, realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja korišćeni svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu. 

  Tom prilikom u Srbiji su iz saobraćaja isklјučena 333 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

  -Imajući u vidu da je trenutno period kada se održava veliki broj proslava i muzičkih festivala, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravlјaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.- kaže se u saopštenju MUP-a.
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]