• MUP 7. maja sprovodi akciju „Alcohol and Drugs Marathon”

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, apelovao je još jednom na sve vozače da se  odgovorno ponašanje u saobraćaju, navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova. Vulin je istakao da je u četiri meseca ove godine zbog vožnje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP 7. maja sprovodi akciju „Alcohol and Drugs Marathon”

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, apelovao je još jednom na sve vozače da se  odgovorno ponašanje u saobraćaju, navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova. Vulin je istakao da je u četiri meseca ove godine zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja isključeno 17.500 vozača, što je povećn broj u odnosu na prošlu godinu za 40%. Porast broja vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je narastao za 60%

  – Od početka godine, vozači pod dejstvom alkohola učestvovali su u 1.019 saobraćajnih nezgoda, a vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u 37 saobraćajnih nezgoda. Poražavajuće je da i pored stalnih upozorenja i apela, pojačane kontrole saobraćaja i sankcija i dalje postoje nemarni i neodgovorni ljudi koji sedaju za volan pijani ili drogirani. Duboko se zalažem da se onima koji pijani ili drogirani izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva – istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

  On je napomenuo da će zamoliti predsednika Aleksandra Vučića da svojim autoritetom utiče na svest vozača.

   – Tokom nedavno završene akcije pojačane kontrole saobraćaja za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Imali smo primer u Čoki gde je saobraćajna policija iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila u organizmu.  U službenim prostorijama zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – poručio je ministar unutrašnjih poslova.

  Pripadnici Uprave saobraćajne policije do 10. maja ove godine sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a sprovodi se u trideset evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, navodi se u saopštenju ministarstva.

  Takođe, u sklopu ove akcije, u subotu, 7. maja, biće realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

  Naslovna fotografija: instagram/mup__srbije

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  MUP: Apel roditeljima

  MUP apeluje na roditelјe da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravlјaju lakim električnim […]