• MUP: Ljudima stižu mejlovi da se protiv njih vodi postupak zbog pedofilije, ne odgovarajte

  Na veliki broj elektronskih adresa državnih ustanova i privatnih lica stigli su „spam“ mejlovi da se protiv njih vodi postupak u vezi sa pedofilijom i drugim krivičnim delima. Pripadnicima MUP-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala i Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu ispituju čitav slučaj, jer […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: Ljudima stižu mejlovi da se protiv njih vodi postupak zbog pedofilije, ne odgovarajte

  Na veliki broj elektronskih adresa državnih ustanova i privatnih lica stigli su „spam“ mejlovi da se protiv njih vodi postupak u vezi sa pedofilijom i drugim krivičnim delima.

  Pripadnicima MUP-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala i Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu ispituju čitav slučaj, jer su mejlovi počevi masovno da pristižu.

  Zlonamerni mejlovi, navodi se u saopštenju, poslati su sa Gugl servera, a u prilogu se nalazio dokument u PDF formatu u koje su potpisnici ovih poruka nepoznata lica, koja se lažno predstavljaju kao načelnici uprava ili komandanti jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

   – Takođe, u ovim porukama od primaoca se zahteva da u određenom roku odgovori na primljeni mejl, u protivnom mu se preti postupkom pred tužilaštvom ili pretnjom da će navodnu pedofiliju plasirati u medije. – dodaje se.

  Ovakvi mejlovi stigli su u biblioteku u Žitištu, MZ „Veljko Vlahović“ u Zrenjaninu, Prekršajni sud u Čačku, više škola širom Srbije, u centr za socijalni rad, ali i na adrese velikog broja privatnih lica.

   – Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve eventualne primaoce da ne otvaraju priloge iz ovakvih mejlova, –  zaključuju u MUP-u.

  Naslovna: Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]