• MUP: Otkriveno više od 36.000 prekršaja u saobraćaju za sedam dana

  Pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: Otkriveno više od 36.000 prekršaja u saobraćaju za sedam dana
  Foto: MUP Srbije

  Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilјu zaštite pešaka, saopštio je MUP.

  MUP u svom saopštenju navodi da je brzina kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlјe koje su Upravi saobraćajne policije predložene od strane građana.

  -U sklopu ove međunarodne akcije, 1. maja je realizovana akcija pod nazivom Speedmarathon, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa. Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.-kaže se u saopštenju.

  Imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilјu očuvanja što povolјnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija