• MUP: Uhapšeno 17 osoba, među njima zaposleni u Ministarstvu osumnjičeni za štampanje diploma i zapošljavanje u javnim službama

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su 17 osoba pripadnike dve organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su falsifikovanjem diploma i zloupotrebom službenog položajau tri ministarstva, prisvojili više od 12 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: Uhapšeno 17 osoba, među njima zaposleni u Ministarstvu osumnjičeni za štampanje diploma i zapošljavanje u javnim službama
  Foto: MUP

  Uhapšeni su R. B. (65), A. B. (36), B. D. (48), S. K. (40), B. Đ. (61), D. G. (70), S. K. (1961), I. D. (30), M. B. (73), M. P. (68), Z. V. (62), M. N. (62), S. B. (51), N. G.(1968), N. P. (55), V. S. (40) i L.R.S. (56).

  Osumnjičeni su osumnjičeni da su u periodu od aprila 2023. godine do danas, u ilegalnoj štampariji na teritoriji Beograda napravili više od 400 lažnih javnih isprava – ugovore, punomoćja, diplome srednjih, viših, i visokih školskih ustanova, u nameri da ih naručioci upotrebe u pravnom saobraćaju kao prave i stečene na zakonit način.

  Foto: MUP

  Među uhapšenima su dva lica zaposlena u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i jedno lice zaposleno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji se sumnjiče da su iskorišćavanjem svog službenog položaja vršili provere kroz zatvorene baze matičnih službi i MUP, za lica za koja su se falsifikovana dokumenta izrađivala.

  Takođe, uhapšena je jedna osoba zaposlena u Ministarstvu prosvete, za koju postoje osnovi sumnje da je iskorišćavanjem svog službenog položaja sa ovim izrađenim falsifikovanim dokumentima zapošljavala lica u državnim institucijama, za šta je dobila određene sume novca.

  Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija