• Muzika omiljenih filmskih hitova uživo u Novom Sadu i Beogradu poslednjih dana januara

  Internacionalni koncertni spektakl Lords of the Sound stiže po prvi put u Srbiju krajem januara na koncertu poznatih fiolmskim numera pod nazivom Muzika Hansa Cimera. Koncerti će biti održani 29. januara u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 30. januara u Beogradu (MTS Dvorana). Publiku očekuju poznate pesme iz filmova: Gladijator, Nemoguća misija, Početak, Pirati […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Muzika omiljenih filmskih hitova uživo u Novom Sadu i Beogradu poslednjih dana januara

  Internacionalni koncertni spektakl Lords of the Sound stiže po prvi put u Srbiju krajem januara na koncertu poznatih fiolmskim numera pod nazivom Muzika Hansa Cimera.

  Koncerti će biti održani 29. januara u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 30. januara u Beogradu (MTS Dvorana).

  Publiku očekuju poznate pesme iz filmova: Gladijator, Nemoguća misija, Početak, Pirati sa Kariba, Dina, Spajdermen 2, Dark Knight, Interstellar, Gravitacija, Šherlok Holms, Anđeli i demoni, DaVincijev kod, Perl Harbor, Spirit, Wonder Woman, Madagaskar.

  Ulaznice za beogradski koncert mogu se nabaviti na blagajni MTS Dvorane, onlajn na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima.

  Karte za novosadski koncert mogu se naći na blagajni Srpskog narodnog pozorišta – SNP.

  Lords of the Sound (Promo fotografija)

  Muzičko putovanje kroz svet filma

  Zapanjujući uspeh koncerata orkestra Lords of the Sound u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera nudi publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljenih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra, navodi se u promotivnom materijalu.

  Solisti su: Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko. Dirigent je Šahrok Fatah Aiminzade.

  Ko je Hans Cimer?

  Hans Cimer (Hans Zimmer) je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma Kišni čovek.

  – Pišući muziku za Kišnog čoveka, stalno sam razmišljao: Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas… Zašto ne stvoriti ‘svetsku muziku’ za svet koji postoji samo u njegovoj glavi? – prisećao se Hans.

  Ovo je delo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri, piše City Magazin. Cimer je dobio nominaciju za nagradu Oskar. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno.

  Njegova je muzika toliko dirnula studio Dizni, da su od Cimera naručili kompoziciju za animirani film Kralj lavova. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi.

  U nastavku karijere Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je ceremonija dodele nagrada bez nominacije Cimera.

  Hans Cimer (Hans Zimmer) (Fotografija BBC)

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/buc-kesidi-najavljuju-svoj-najveci-beogradski-koncert/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI