• Na današnji dan otvorena fabrika IGB Automotive

  Na današnji dan 2011. godine kompanija IGB Automotive je otvorila u Inđiji fabriku za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora za sigurnosne pojaseve, u koju uloženo oko tri miliona evra. Kompanija IGB Automotive je u maju 2008. godine dobila subvencije Republike Srbije za 300 otvorenih radnih mesta. U oktobru 2010. godine potpisan je ugovor […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na današnji dan otvorena fabrika IGB Automotive

  Na današnji dan 2011. godine kompanija IGB Automotive je otvorila u Inđiji fabriku za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora za sigurnosne pojaseve, u koju uloženo oko tri miliona evra.

  Kompanija IGB Automotive je u maju 2008. godine dobila subvencije Republike Srbije za 300 otvorenih radnih mesta. U oktobru 2010. godine potpisan je ugovor sa opštinom, kupljeno je zemljište i na njemu, naredne godine,  izgrađen novi proizvodni pogon.

  U januaru 2017. godine, otvaranju novog pogona fabrike prisustvovao je tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kao i njegov pokrajinski i partijski kolega Igor Mirović, a domaćin je bio predsednik opštine Inđija, takođe partijski kolega, Vladimir Gak.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kompanija-lir-kupila-igb/

  Кorporacija Lir, globalni lider u automobilskoj tehnologiji u sektoru Seating and E-Sistems,  objavila je 22. maja 2022. godine da je sklopila konačan ugovor o preuzimanju kompanije  I.G. Bauerhin (IGB), koji proizvodi  grejače automobilskih sedišta u Inđiji.

  Kako je navela kompanija, Lir će kupiti IGB za 140 miliona evra, bez gotovine i dugova. Očekuje se da će transakcija, pod uslovom regulatornih odobrenja i drugih uobičajenih uslova zatvaranja, biti zatvorena u narednih šest do devet meseci.

  U februaru 2022. hodine, Lir je kupio gotovo sve poslovne jedinice Кongsberg Automotive Interior Comfort Sistems (Кongsberg), čija rešenja za udobno sedenje uključuju masažu sedišta i lumbalnog dela, kao i grejanje i ventilaciju sedišta.

  Кupovina IGB-a unaprediće našu viziju da budemo vodeći dobavljač inovativnih rešenja za toplotnu udobnost automobila –  rekao je tada Rej Skot, predsednik i izvršni direktor kompanije Lir.

  Naslovna: Opština Inđija

  IN Medija

  Slične teme:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kompanija-za-samopromociju-dva-predsednika-srbije-premijerke-i-tri-predsednika-opstine/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]