• Na današnji dan položen kamen temeljac za „Grundfos“

  Na današnji dan, 2012. godine, je položen kamen temeljac za izgradnju fabrike danske kompanije Grundfos, najvećeg svetskog proizvođača pumpi, a radove na izgradnji nove fabrike simbolično su započeli tadašnji predsednik Republike Srbije, Boris Tadić, tadašnji predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, ministar ekonomije te godine Nebojša Ćirić, tadašnji predsednik Vlade AP Vojvodine, Bojan Pajtić kao I […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na današnji dan položen kamen temeljac za „Grundfos“

  Na današnji dan, 2012. godine, je položen kamen temeljac za izgradnju fabrike danske kompanije Grundfos, najvećeg svetskog proizvođača pumpi, a radove na izgradnji nove fabrike simbolično su započeli tadašnji predsednik Republike Srbije, Boris Tadić, tadašnji predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, ministar ekonomije te godine Nebojša Ćirić, tadašnji predsednik Vlade AP Vojvodine, Bojan Pajtić kao I danska ambasadorka u Srbiji nj.e. Mete Kjuel Nilsen, generalni menadžer kompanije Grundfos Džim Toft Nilsen i predsednik Upravnog odbora Grundfosa Knud Kragpoth.

  Slične vesti:

  Kompanija za samopromociju dva predsednika Srbije, premijerke i tri predsednika opštine

  Predsednik Srbije Boris Tadić tada je poručio da ne obećava bajkovita rešenja u susret novom talasu ekonomske krize, ali da primer Inđije pokazuje da i u najtežim vremenima ima povoda za optimizam.

  Danas tragamo za realističnim rešenjima, ne obećavamo kao nekad stotine hiljada radnih mesta, već se borimo za očuvanje postojećih. –  rekao je tada Boris Tadić, i dodao da odluka danskog „Grundfosa“ da otvori novu fabriku i proširi poslovanje u Srbiji pobuđuje realistični optimizam.

  Podsetimo da je novi pogon danske kompanije svečano otvoren 28. septembra prošle godine kada je na svečanosti prisustovavao aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić . On je tada izjavio da je novim kapacitetima Grundfos će doprineti daljem napretku našeg izvoza te da je „ponosan jer smo sačuvali Grundfos“.

  Kamen temeljac, 2021. godina

  Danska kompanija u novoj fabrici proizvodi cirkulacione pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivače pritiska i integrisana hidraulična kola za kotlove, a celokupna proizvoodnja je namenjena izvozu.

  Kamen temeljac za novi pogon položen je početkom jula 2021. godine.

  „Grundfos“ je u prvoj fabrici u Indiji imao oko 900 radnika, a novi pogon je treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vucic-ponosan-sam-sto-smo-uspeli-da-sacuvamo-grundfos/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]