• Na današnji dan Vučić u Inđiji najavio asfaltiranje ulica, opština se zadužila 468 miliona dinara

  Pre četiri godine, na današnji dan 2019. godine, u Inđiji je svečano obeležen “početak radova na asfaltiranju svih ulica” koje do sada nisu imale kolovoz. Da bi se realizovao pomenuti projekat opština Inđija je morala da se zaduži 468 miliona dinara. Sve je počelo tako što su godinu dana ranije, račnije u aprilu 2018. godine, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na današnji dan Vučić u Inđiji najavio asfaltiranje ulica, opština se zadužila 468 miliona dinara

  Pre četiri godine, na današnji dan 2019. godine, u Inđiji je svečano obeležen “početak radova na asfaltiranju svih ulica” koje do sada nisu imale kolovoz. Da bi se realizovao pomenuti projekat opština Inđija je morala da se zaduži 468 miliona dinara.

  Sve je počelo tako što su godinu dana ranije, račnije u aprilu 2018. godine, odbornici SO Inđija većinom glasova usvojili Odluku o kreditnom zaduženju.  Na 22. sednici je odlučeno da se lokalna samouprava zaduži 468 miliona dinara, kako bi što pre počela realizacija asfaltiranja više od 70 ulica na teritoriji opštine Inđija.

  Početkom januara 2019. godine, doneta je Odluka o dodeli ugovora u javnoj nabavci radova u otvorenom postupku a posao vredan četiri miliona evra dobila je kompanija Baumeister. Kompanija je osnovana 21. januara 2013. godine sa početnim kapitalom od 10 hiljada dinara.

  Aleksandar Vučić i Vladimir Gak, foto:Opština Inđija

  Asfaltiranje ulica u opštini Inđija je lokalna vlast najavila kao “istorijski projekat” a početku radova je prisustvovao i predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

  Više deca neće kroz blato ići do škole ali posebno sam zadovoljan što pokazujemo brigu prema običnim ljudima, da to nije briga samo prema onim ljudima koji sede u foteljama, samo da oni imaju više. – kazao je Vučić na današnji dan.  

  Kada je reč o kreditu kojim se Opština Inđija zadužila sa 468 miliona dinara, krajem prošle godine predsednik opštine Vladimir Gak je izjavio Gak je istakao da opština Inđija nije kreditno opterećena te da kredit od oko 400 miliona dinara, namenjen za asfaltiranje ulica, nije otežao funkcionisanje lokalne samouprave.

  Nama polako ističe taj kredit tako da neće biti problem sa novim kreditnim zaduženjem. Ni jedan stanovnik Inđije nije osetio da smo imali taj jedan jedini kredit, samo taj jedan krediti smo imali iako imamo pravo da se zadužimo u visini do 50 odsto opštinskog budžeta, – kazao je Gak krajem prošle godine.

  Naslovna: Opština Inđija

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/gak-suficit-u-budzetu-je-pokazatelj-da-smo-domacinski-raspolagali-novcem-gradjana/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika