• Na listi top 10 najprodavanijih telefona čak je 7 modela jednog proizvođača

  „Counterpoint Research“ je objavio listu 10 najprodavanijih telefona na svetu, a kompanija koja je zauzela prvih nekoliko pozicija će iznenaditi mnoge, prenosi nova.rs. Na društvenim mrežama često možemo naleteti na rasprave o tome koji je telefon ili operativni sistem bolji. I dok su vlasnici iPhonea uglavnom bezuslovno verni brendu, korisnici android telefona govore da ima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na listi top 10 najprodavanijih telefona čak je 7 modela jednog proizvođača

  „Counterpoint Research“ je objavio listu 10 najprodavanijih telefona na svetu, a kompanija koja je zauzela prvih nekoliko pozicija će iznenaditi mnoge, prenosi nova.rs.

  Na društvenim mrežama često možemo naleteti na rasprave o tome koji je telefon ili operativni sistem bolji. I dok su vlasnici iPhonea uglavnom bezuslovno verni brendu, korisnici android telefona govore da ima mnogo boljih i jeftinijih alternativa, kao i da su cene kompanije Epl previsoke.

  Iako nije lako odgovoriti na pitanje koji je telefon bolji, kompanija „Counterpoint Research“ nam je dala uvid u to koji su najprodavaniji. U istraživanju jedna kompanija je zauzela sedam od deset mesta.

  Reč je o kompaniji Epl. Od deset uređaja na listi, prvih pet je zauzeo iPhone.

  Samsung i Xiaomi su jedini preostali brendovi koji su se našli na listi. Samsung A12 je zauzeo šesto mesto, dok je Xiaomi Redmi 9 zauzeo deseto.

  Najprodavaniji telefon 2021. godine bio je iPhone 12.

  Rast popularnosti Eplovih uređaja je tokom prošle godine zabeležen je i u Srbiji. 2021. godine se duplirao broj korisnika iPhonea u zemlji sa ukupnim tržišnim udelom od 25 odsto.

  Rekordna popularnost iPhonea poslednjih godina ne treba da čudi s obzirom da kompanija već dugo planira da osvoji i tržišta srednjih primanja.

  Stefan Simonović / nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]