• Na sednici parlamenta sutra o pomoći mladima i zajmu za rušenje mosta u Beogradu i izgradnji novog

  Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je za sutra zakazao sednicu parlamenta na čijem se dnevnom redu, između ostalog, nalazi odlučivanje o pomoći mladima od 16 do 29 godina, o zajmu za rušenje železničkog mosta u Beogradu i izgradnju novog, kao i o zajmu od Fonda za razvoj Abu Dabija. Poslanici će raspravljati i o izmenama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na sednici parlamenta sutra o pomoći mladima i zajmu za rušenje mosta u Beogradu i izgradnji novog

  Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je za sutra zakazao sednicu parlamenta na čijem se dnevnom redu, između ostalog, nalazi odlučivanje o pomoći mladima od 16 do 29 godina, o zajmu za rušenje železničkog mosta u Beogradu i izgradnju novog, kao i o zajmu od Fonda za razvoj Abu Dabija.

  Poslanici će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Srbije za 2022. godinu, kao i izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za tekuću godinu.

  Poslanici će se izjašnjavati o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, za koju će ovoga puta biti potrebno novo prijavljivanje.

  Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu Srbije.

  Na sednici parlamenta će se raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu u iznosu 79,9 miliona evra osiguranog kod ChinaExport& CreditInsurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i „izgradnju novog čeličnog lučnog mosta“.

  Kredit uzima Vlada Srbije, preko Ministarstva finansija, od francuske Paribas banke.

  Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između nemačke razvojne КfW banke i Republike Srbije za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji VI (faza II)“.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]