• Načelnik OU Inđija mesečno zaradi više od dve prosečne plate

  Novi podaci Republičkog zavoda za statistiku odnose se na jun i, prema statistici, prosečan stanovnik Inđije zarađuje  61.245 dinara bez poreza i doprinosa. U visini plata dominiraju zaposleni na visokim funkcijama u administraciji i u javnim preduzećima. Oni dižu prosek, pa je tako mesečna plata na državnim administrativnim pozicijama u proseku 76.093 dinara neto. U javnim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Načelnik OU Inđija mesečno zaradi više od dve prosečne plate

  Novi podaci Republičkog zavoda za statistiku odnose se na jun i, prema statistici, prosečan stanovnik Inđije zarađuje  61.245 dinara bez poreza i doprinosa.

  U visini plata dominiraju zaposleni na visokim funkcijama u administraciji i u javnim preduzećima. Oni dižu prosek, pa je tako mesečna plata na državnim administrativnim pozicijama u proseku 76.093 dinara neto. U javnim preduzećima je prosečna plata 73.844 dinara neto.  

  Kada je reč o opštini Inđija i zaposlenima u javnom sektoru, tu prednjači načelnik opštinske uprave, Aleksadnar Banić, čija primanja na mesečnom nivou iznose 107 870 dinara. Aleksandar Banić je kao načelnik opštinske uprave mesečno plaćen 87.740,40 dinara  ali i dodatnih 20 000 dinara kao član Agencije za ekonomski razvoj opštine Inđija.

  Agencija za sprečavanje korupcije

  To nije jedini novac koji aktuelni načelnik opštinske uprave dobija iz budžeta. Prema podacima iz Agencije za sprečavanje korupcije , Banić je član više saveta, radnih grupa i komisija u kojima,  na mesečnom nivou, dobija od 5.000 do 10.000 dinara.

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, na nivou cele Vojvodine prosek plate je 61.792 dinara neto, mahom zbog Novog Sada i pojedinih gradova koji dižu prosek.

  U ostalim mestima u Vojvodini plate su znatno niže od proseka, a kao i do sada, najmanje zarade imaju radnici prijavljeni u Baču – svega 49.186 dinara neto.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]