• Nadbiskup Nemet: Da se borimo protiv društvenih prilika koje najbolje ljude masovno teraju iz Srbije

  Vernici Rimokatoličke crkve i drugih zapadnih crkava koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru, slave Uskrs, njaveći i najradosniji hrišćanski praznik.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nadbiskup Nemet: Da se borimo protiv društvenih prilika koje najbolje ljude masovno teraju iz Srbije

  Uskrs je najveći i najstariji hrišćanski praznik koji se slavi u spomen na Hristovo uskrsnuće, njegovu pobedu nad smrću i nad grehom.

  Beogradski nadbiskup poručio je da je Isusovo uskrsnuće događaj koji podstiče borbu protiv nasilja, korupcije i društvenih prilika koje najbolje, školovane ljude masovno teraju da napuste Srbiju.

  -Ako tako nastavimo, Srbija će za 30 godina biti jadna, siromašna i po stanovništvu upola manja zemlja nego danas. I onda će kod nas sigurno pobediti smrt, a ne Uskrs – istakao je nadbiskup Ladislav Nemet.

  On je pozvao „sve koji ovde mogu nešto da učine, da stanu na stranu uskrsa a ne propasti, radosti i sigurnosti a ne nesigurnosti i straha koji uništavaju naša sela i gradove“

  Govoreći o međunarodnim prilikama, nadbiskup je ukazao da je situacija slična kao u vreme kad je Hladni rat bio u svom najgorem izdanju i ukazao da i dalje besne mnogi ratovi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija