• Nagrade za inđinčane – mali glumci na pragu velikih uspeha

  Predstava „Neka bude anonimno (Ovo je moja priča)“ u izvođenju inđijskog „Arteljea“ dobitnik je više nagrada na tek završenoj 45. smotri pozorišnih amatera Srema. Odlukom selektora, jedna je od tri predstave koje će ravnopravno učestvovati na 58. festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, zajedno sa predstavom „Rođene (ne zovi me sine… ćerka sam)“ Amaterskog pozorišta „Branislav […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nagrade za inđinčane – mali glumci na pragu velikih uspeha

  Predstava „Neka bude anonimno (Ovo je moja priča)“ u izvođenju inđijskog „Arteljea“ dobitnik je više nagrada na tek završenoj 45. smotri pozorišnih amatera Srema.

  Odlukom selektora, jedna je od tri predstave koje će ravnopravno učestvovati na 58. festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, zajedno sa predstavom „Rođene (ne zovi me sine… ćerka sam)“ Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ i Kulturno obrazovnog centra iz Šida i „All shook up!!! (Odlepio sam skroz!) Gimnazije „Stefan Puzić“ iz Rume i Ruma school theatre.

  Predstava „Neka bude anonimno (Ovo je moja priča)“ upućena je i na Omladinski pozorišni festival u Kuli.

  – Kod svih odluka selektor se rukovodio prvenstveno kvalitetom. Na žanrovske festivale predlaže predstave, samo ako one po svojim žanrovsko-stiltskim karakteristikama odgovaraju kvalitetu festivala – navodi se u odluci selektora Zoltana Fridmana.

  Selektor je odlučio i da Teodora Marčeta i Staša Blečić budu nagrađene za „upotrebu scenskog prostora i rekvizita“, dok je ceo kolektiv predstave dobio nagradu žirija publike „za najbolju ulogu“.

  58. festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine biće održan 21-29. maja. Kako IN Medija saznaje, festival je trebalo da bude održan u Staroj Pazovi, ali još nije doneta konačna odluka o mestu održavanja ovogodišnje smotre pozorišnih amatera.

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjincani-na-smotri-amaterskih-pozorista-srema-u-cetvrtak/

  Fotografije: Centar za kulturu, sport i turizam opštine Beočin
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]