Najavljena ulaganja u KC od 11,8 miliona dinara

Kulturni centar Inđija planira da 8,3 miliona dinara uloži u popravke sistema za grejanje i hlađenje, obnovu fasade i zamenu armiranog stakla i dodatnih 3,5 milona za opremanje i unutrašnjost sale KC. Ovi radovi su u planu na samom Kulturnom centru ali i u Galeriji kuće Vojnovića i Doma kultura Beška. U palnu Kulturnog centra […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Najavljena ulaganja u KC od 11,8 miliona dinara

Kulturni centar Inđija planira da 8,3 miliona dinara uloži u popravke sistema za grejanje i hlađenje, obnovu fasade i zamenu armiranog stakla i dodatnih 3,5 milona za opremanje i unutrašnjost sale KC. Ovi radovi su u planu na samom Kulturnom centru ali i u Galeriji kuće Vojnovića i Doma kultura Beška.

U palnu Kulturnog centra je prema najavama ove Ustanove obnova fasade kao i zamena armiranog stakla na severnom delu zgrade.

-Cilj je da rekonstrukcija armiranog stakla i fasade doprinese da se rad odvija neometano i da funkcioniše bez obzira na vremenske prilike a sama zgrada dobija izgled dostojan ustanovi kulture.- kaže se u izveštaju izmene programa rada KC koji će se u petak naći pred odborinicima lokalnog parlamenta.

U obrazlaganju potrebe izvođenja radova navodi se da zgrada KC postoji 20 godina i da ne neophpdno ulaganje a da za uzvrat lokalna zajednica prepoznatljiv objekat koji se uklapa u vizuelnu celinu.

Pored eksterijera KC će menjati i enterijer za šta je potrebno 3,5 miliona dinara od čega ova ustanova kroz konkuts“Gradovi u fokusu“ dobija 2 miliona dinara i ostatak novca je obezbeđen iz budžeta loklane samouprave. Ovaj novac biće iložen u  zamenu svenske mehanike u pozorišno – bioskopskoj sali kao i nabavka „opreme za obratovanje, sport i kulturu“ odnosno nabavku miksete, video bima, mikrofona, platna i audio i vuzuelne opreme.

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kc-indija-za-rekonstrukciju-2-miliona-dinara-od-ministarstva/

-Usled dotrajalosti neophodno je obnoviti scensku mehaniku koja podrazumeva remont scenskih uređeja i postavljanje scenskih zavesa i remont ručnog dekorterskog cuga pozornice i postavljanje čelične mreže sa zaštitom od ispadanja tegova – navodi se u izveštaju.

Ova ulaganja bi doprinela pre svega sigurnosti izvođača na sceni i tehničkog osoblja. Pored toga za zamenu protivpožarnih aparata bilo bi uloženo 200 hiljada dinara.

Kulturni centar Inđija ja u maju napunio 20 godina

Početkom maja 2001. godine, opština Inđija započela je projekat pod nazivom „Građanski parlament” u saradnji sa organizacijama USAID i OTI. Cilj ovog projekta bio je realizacija arhitektonsko-građevinskih i infrastrukturnih projekata od opšteg društvenog interesa.

Jedan od značajnih rezultata ovog partnerstva bio je rekonstrukcija starog Sokolskog doma u Inđiji, koji datira iz 1936. godine. USAID je opštini tada dodelio 100.000 dolara za ovu rekonstrukciju, a obnovljeni Sokolski dom je svečano otvoren 15. maja 2003. godine. To je bio prvi ozbiljan gradski projekat. Osim bioskopa „Stalker“ u Inđiji u to vreme nije bilo drugih sadržaja. 

Dvadeset godina nakon toga, osim ovog podatka na zvaničnom sajtu ove ustanove kulture, ne postoji ni jedan trag da je USAID omogućio građanima Inđije da poput velikih gradova imaju jednu značajnu ustanovu kulture.

V.M (IN Medija)

Povezane vesti:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/direktorka-misije-usaid-a-indija-je-bila-zvezda-reforme-javnih-preduzeca-i-opstinske-uprave/

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.