• Napad na Internet infrastrukturu Srbije: Otežan pristup servisima i rs domenima

  U toku je intenzivan DDoS napad na mnoge tačke internet infrastrukture u Srbiji, uključujući i na delove mreže koji su uključeni u rad .RS domena, odnosno RNIDS, objavo je telesrbija.com. Kako dodaju, korisnici mogu primetiti otežano funkcionisanje određenih sajtova i portala, bilo da li su hostovani u Srbiji ili van, kao i otežan pristup sajtovima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Napad na Internet infrastrukturu Srbije: Otežan pristup servisima i rs domenima

  U toku je intenzivan DDoS napad na mnoge tačke internet infrastrukture u Srbiji, uključujući i na delove mreže koji su uključeni u rad .RS domena, odnosno RNIDS, objavo je telesrbija.com.

  Kako dodaju, korisnici mogu primetiti otežano funkcionisanje određenih sajtova i portala, bilo da li su hostovani u Srbiji ili van, kao i otežan pristup sajtovima na .RS domenima.

  Problemi su počeli oko 13 časova, i evidentirani su kod velikog broja sajtova i korisnika.

  Neki od ovlašćenih registara domena objavili su informacije o problemu u radu RS domena, po obaveštenju koje im je poslao RNIDS.

    – Trenutno postoje problemi u eksternoj komunikaciji sa RNIDS servisima zbog čega je otežan pristup. Kolege rade na otklanjanju problema i obavestićemo vas o svim novim dešavanjima.  navodi se.

  RNIDS je objavio saopštenje na svom sajtu:

  Usled tehničkog problema sa kojim se suočavaju određeni pružaoci internet usluga u Srbiji došlo je i do otežanog pristupa sistemu za registraciju nacionalnih domena, pa određeni broj korisnika ima otežan ili usporen pristup sistemu za registraciju domena ili se suočava sa problemima u radu DNS-a. Zajedno sa pružaocima usluga koji su napadnuti radimo na otklanjanju problema i očekujemo rešenje u najkraćem roku. Više informacija o uzroku biće saopšteno nakon što detalji budu poznati.

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]