• Navršava se 24 godine od bombardovanja RTS

  Pre 24 godine, u NATO bombardovanju Radio-televizije Srbije ubijeno je 16 radnika RTS. U 2 sata i 6 minuta u noći između 22. i 23. aprila prvi put je bombardovana jedna medijska kuća, prethodno proglašena za legitimni vojni cilj. I ove godine porodice stradalih će pored spomenika „Zašto“, u Tašmajdanskom parku, noćas u 2 sata […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Navršava se 24 godine od bombardovanja RTS

  Pre 24 godine, u NATO bombardovanju Radio-televizije Srbije ubijeno je 16 radnika RTS. U 2 sata i 6 minuta u noći između 22. i 23. aprila prvi put je bombardovana jedna medijska kuća, prethodno proglašena za legitimni vojni cilj. I ove godine porodice stradalih će pored spomenika „Zašto“, u Tašmajdanskom parku, noćas u 2 sata i 6 minuta odati pomen svojim bližnjima, zajedno sa predstavnicima RTS-a i prijateljima.

  Prvi put u istoriji ratovanja pogođena je jedna medijska kuća koja je prethodno proglašena za legitimni vojni cilj. Zgrada RTS-a bombardovana je tokom emitovanja vesti, u 2 sata i 6 minuta, iza ponoći 23. aprila 1999. godine.

  U napadu su poginuli: Jelica Munitlak, šminker, Ksenija Banković, video-mikser, Darko Stoimenovski, tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović, tehničar u masteru, Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja, Dragan Tasić, električar, Aleksandar Deletić, kamerman, Slaviša Stevanović, tehničar, Siniša Medić, dizajner programa, Ivan Stukalo, tehničar, Dejan Marković, radnik obezbeđenja, Milan Joksimović, radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović, tehničar u masteru, Slobodan Jontić, monter, Milovan Janković, precizni mehaničar i Tomislav Mitrović, režiser programa.

  Naslovna fotografija: skrinšot YT/RTS

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija