• NDNV: Hitno uhapsiti napadače na radijskog voditelja Daška Milinovića

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva da se hitno rasvetli slučaj napada na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i da se privedu pravdi počinioci tog opasnog fizičkog napada. Njega su rano jutros u Novom Sadu napala dvojica muškaraca koji su na njega prvo bacili dva suzavca, a nakon toga su ga tukli metalnom šipkom. Nakon […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Hitno uhapsiti napadače na radijskog voditelja Daška Milinovića

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva da se hitno rasvetli slučaj napada na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i da se privedu pravdi počinioci tog opasnog fizičkog napada.

  Njega su rano jutros u Novom Sadu napala dvojica muškaraca koji su na njega prvo bacili dva suzavca, a nakon toga su ga tukli metalnom šipkom. Nakon napada, muškarci koji su nosili kapuljače su pobegli sa lica mesta.

  Milinović se nalazi u Urgentnom centru gde mu pružaju pomoć.

  NDNV zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva, te da što pre uhapse napadače i da ih procesuiraju u skladu sa zakonom.

  Ovo je još jedan incident u veoma kratkom vremenskom periodu u kom su direktno napadnuti novinari. Varvarski napadi pokazuju koliko je danas ozbiljno ugrožena fizička sigurnost novinara i medijskih radnika u Srbiji, a o čemu smo zajedno sa ostalim novinarskim i medijskim udruženjima svakodnevno obaveštavali javnost.

  Još jednom ponavljamo da je ovaj fizički napad direktna posledica nedelovanja državnih organa, koji napade na novinare ne rešavaju ili odugovlače slučajeve i reakcije.

  Napad je i posledica neprestane kampanje targetoranja neistomišljenjika i medija, koju svaki dan slušamo iz poslaničkih klupa i sa najviših državnih funkcija. Ovim kampanjama i targetiranjem novinara kao neprijatelja Srbije, država je napravila atmosferu u kojoj je legitimno počiniti ovakav napad.

  O napadu će NDNV obavestiti domaće i strane organizacije, a Milinoviću ćemo ponuditi i pravnu pomoć.

  16. april 2021. Novi Sad
  Nezavisno društvo novinara Vojvodine

  Izvor: NDNV

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI