• NDNV i NUNS: Policija da omogući rad novinarima koji izveštavaju u najavljenim protestima

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) su apelovali na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da omoguće rad novinarima i novinarkama koji izveštavaju u najavljenim protestima i blokadama ulica. Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, uloga novinara i novinarki u svakom društvu je da izveštavaju o događajima koji su od javnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV i NUNS: Policija da omogući rad novinarima koji izveštavaju u najavljenim protestima

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) su apelovali na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da omoguće rad novinarima i novinarkama koji izveštavaju u najavljenim protestima i blokadama ulica.

  Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, uloga novinara i novinarki u svakom društvu je da izveštavaju o događajima koji su od javnog značaja, a ovo često znači i događaje koji su visoko rizični. Neophodno je da MUP poštuje pravo građana da budu informisani, i da novinarima i novinarkama omogući nesmetan rad.  U skladu sa tim, navode iz NDNV-a i NUNS-a,  pozivamo policiju da tokom najavljenih protesta i blokada ulica omoguće rad novinarskih ekipa.

  Novinari moraju biti zaštićeni i nedopustivo je da ih policija ili drugi organi reda sprečavaju da snimaju, postavljaju pitanja, beleže privođenja ili druga dešavanja tokom protesta, kaže se u zajedničkom saopštenju.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]